söndag 9 januari 2011

Våren är här, eller?

Efter en fullspäckad helg, fanns det krafter kvar idag till att städa undan ALLT från Julen. Inte ett endaste spår finns kvar.. å det är härligt :-) In i huset kom rosa tulpaner och igår kväll när vi skulle ha gäster passade jag på att göra en liten vårdukning med rosa servetter och tulpaner...Visst är det härligt, när dessa färger ersätter julens röda? Då kanske det snart är vår...Det kan man tro iallafall när regnet stod på tvären igår, och det har tagit mycket på snön... å jag som hade tänkt få till en "After ski-fest", med snöbar och allt, innan snön är borta... men det kommer ju säkert troligen mer innan vi säger tack och hej till denna vinter...eller vad tror ni?
Igår hade vi vänner här på besök, som hade med sig en förrätt som verkligen föll oss alla i smaken. Man bör gilla getost ska tilläggas:-) Vad sägs om Honungsgratinerad och prosciuttolindad chèvreost! Jag säger bara: more, more, more ;)

Honungsgratinerad och prosciuttolindad chèvreost
4 skivor chèvreost, centimetertjocka4 skivor prosciutto4 skivor formfranska4 msk honung, flytande
blandad sallad, t.ex sparrissallad
1 näve blandade nötter2 msk svartvinbärsgelé + 1 msk vatten


Sätt på ugnen på grill och 225 grader.
Skär ut fyra rundlar ur formfranskan, lika stor diameter som på getosten.
Lägg getosten på brödskivan och vira runt prosciutton (som ett litet paket) och ringla över honungen.
Ta fram en torr stekpanna och sätt på medelvärme.
Lägg i nötterna och rosta tills de fått färg. Rör runt så att inte nötterna bränns vid. Stäng av värmen och häll nötterna i en skål (annars kan de fortsätta att rostas/brännas vid i stekpannan).
Ställ ”getostpaketet” i en ungsfast form och gratinera i 230 grader i ca 10-15 minuter.
Svartvinbärscouli
Blanda vinbärsgelén och vatten i en skål och värm i micron i ca 30 sekunder eller i en kastrull på svag värme. Rör runt.
Skölj salladen och lägg ungefär en näve sallad på varje tallrik. Ringla över svartvinbärscoulin.
Ställ getosten ovanpå salladen och ringla lite svartvinbärscouli över. Strössla över de rostade nötterna. Servera!!











































Då har våren kommit in i huset, och ut åkte julen! I like!

Ha en fortsatt härlig söndag!

7 kommentarer:

  1. Längtar också till vår. Vi har lite jul kvar. Får nog stå till nästa helg. Då får jag nog köpa en bukett tulpaner. Det är vår för mig!!

    SvaraRadera
  2. ÅH vad härligt med tulpaner, jag måste ut och köpa!

    SvaraRadera
  3. Julen är borta här oxå och på bordet står en bukett lila tulpaner som vi fick av våra vänner i fredags. Känns som det finns hopp om en vår i alla fall.
    Den inpackade osten ser underbart god ut.

    SvaraRadera
  4. Gud, så gott detta lät!
    Tulpaner är verkligen vår. Fast i boken jag just läser smugglar de narkotika i just tulpaner... Hm...

    SvaraRadera
  5. Får jag gissa att det var fam Eliasson som bjöd på denna rätt??? /Martina

    SvaraRadera
  6. Hej Martina!
    Hur kunde du gissa det :-) Hört talas om var de blev bjudna på den faktiskt! Mycket, mycket gott! Kram Gourmetmorsan

    SvaraRadera
  7. Hej! Lånade bilden och receptet men hänvisade till din blogg. Hoppas att det är okej.

    SvaraRadera