lördag 1 januari 2011

Nyårsmiddag!







































God fortsättning på det nya året!
En nätt skara på 22 personer inklusive barnen fick till en nyårsmiddag hos paret Bengtsson, som bor bara ett stenkast ifrån Varbergs fästning där det skjuts för fullt av massa raketer vid 12-slaget! Vad passar inte bättre än att dra på sig full mundering och bege sig ut på blankisen och blåsten, för att skåda detta fyrverkeri! Oj, vad det var häftigt! Men innan dess hade magarna blivit såååå mätta av massa god mat. Vad sägs om drink med tilltugg... därefter kavring med laxröra... och en rejäl kalkon med alla dess tillbehör! Tyvärr var det en liten enveten krabat, som inte ville lämna sin morsas knä, så tyvärr blev det inga bilder på detta! Men jag kan lova att det var så smarrigt gott! Innan förrätten hade lekledaren Malin, fixat lekar och bland annat "snåttrat" till världens trasselsudd av snören, och i den skulle man finna sin bordsdam resp. herre! När man trasslar till de där snörena, tror jag inte man behöver anstränga sig särskilt mycket.... annars kommer man nog aldrig till bordet!  Men skam den som ger sig! Vi fick oss varsin granne till sist ;)
Vi fick en smarrig dessert som jag fick bild på iallafall.... ;) och den riktigt smälte i munnen! Helt underbar! 


Camillas Valnötstårta med vaniljparfait
ca 10 bitar


Nötbotten:
4 äggvitor
1,5 dl strösocker
80 gr valnötskärnor, hackade
75 gr mörk blockchoklad, hackad
Gör så här:
Vispa äggvitorna och strösockret. Hacka valnötterna och blockchokladen. Blanda samman allt. Smörja eller klipp en rundel av bakplåtspapper och lägg i en form med löstagbar kant. 
Grädda i ugnen på 175°C i 25 minuter. Ta ut och låt svalna.


Vaniljparfait
3 st äggulor
3 msk florsocker
2 tsk vaniljsocker
3 dl vispad grädde
Gör så här:
Vispa äggulorna och florsockret. Tillsätt därefter vaniljsockret samt grädden. 
Lägg det på den kalla nötbotten, och sedan in i frysen. Låt den stå tills den frusit till.
Önskar man mer av vaniljparfaiten, gör 1,5 sats av vaniljparfaiten. 
Ta fram några minuter innan den ska serveras, så den blir lite mjuk. Garnera med riven choklad, eller någon frukt. Här är det garnerat med Physallis. 


Bordplacering krävde fingermotorik, och ett j..la tålamod ;) Mycket diskussioner blev det! 


Tolvslaget i riktigt blåst, så det var minsann inte det lättaste att få till en hygglig bild... Men håll till godo ;)

Varbergs Fästning, där man kunde skåda ett riktigt fint fyrverkeri! 


Imorgon får ni lite härliga recept på vår nyårslunch! Så håll utkik! 





3 kommentarer:

  1. Liknar desserten som jag bjöd på igår! Supergod med den bottnen!

    SvaraRadera
  2. Låter som en smaskig dessert. Och ett trevligt firande.
    Vincent är ju bara sötast! Sååå fin.

    SvaraRadera
  3. vilket ljuuuuvligt kort på dej och lille V!!

    SvaraRadera