Ikväll vankas det som vanligt onsdagspasta, och det lutar åt fisk eller kyckling...och ja jag vet att det är en otrolig skillnad, men jag kan verkligen inte beställa mig! Jag återkommer senare om vad det blev...
Köttbulls och skinksmörgåstårta
9 skivor vitt formbröd utan kanter (3 st på höjd)
Första lagret:
Bredbar leverpastej
Bostongurka
Andra lagret:
Mimosalsallad
Hackad rökt skinka
Utanpå: Creme fraiche med salt och vitpeppar. Bred runt och täck hela tårtan.
Krossade ostbågar utanpå creme fraichen.
Garnering: Mandariner, Skinka, köttbullar, Vindruvor, Cocktailtomater, gurka.
Räksmörgåstårta
9 skivor vitt formbröd utan kanter (3 st på höjd)
Första och andra lagret:
1,5 dl grädde, vispas hårt
1,5 dl majonäs
0,5-1 dl kaviar, beroende på hur mycket man vill det ska smaka
1/2 gul lök finhackad
1 burk tonfisk i vatten
Gör så här: Blanda samman allt och bred röran mellan lagren och runtomkring tårtan.
Garnering: Salladsblad, hårdkokt ägg, svarta oliver, räkor, cocktailtomater, gurka och citron.
Dessa båda tårta räckte till ca 8 personer. Nån mer än jag som är svag för smörgåstårtor?
Har ni någon favorit fyllning?
Väldigt fina!! Ser verkligen supersmarriga ut!!
SvaraRaderaJag är helt svag för smörgåstårtor. Har fått ett uppdrag och göra någon tårta till mammas 65-årsdag på tisdag. Det ska bli kul och gott!!
SvaraRadera