söndag 4 september 2011
Födelsedag och smörgåstårta!
35 år är så ojämnt det kan bli, och mannen är inte så värst mycket för att fira sin dag! Men jag tyckte ändå att lite firande måste det allt bli! Så fastän vi inte orkade med att styra upp någon större tillställning, blev det en smörgåstårta, ifall någon skulle ringa på dörren... å det gjorde det också! Tur var väl det, för annars hade vi nog fått äta smörgåstårta hela veckan... och det är ingen höjdare! I allafall inte för mig, som har svårt att äta samma maträtt två dagar i rad
Vad det gäller smörgåstårta kör jag ofta på samma mellanlägg, och likaså denna gången... men sitter ni på någon fyllning som ni kan tänka er att dela med er av, får ni gärna maila eller ge en kommentar...för den tas mer än gärna emot! Alltid kul att testa någon annan smak... Det är verkligen smidigt att göra en egen smörgåstårta, och såååååå otroligt gott! Bara det inte blir för ofta
Ha en fortsatt härlig söndagkvälll!
Första lagret: Leverpastej och bostongurka.
Andra lagret: Mimosasallad med äpple och skinka.
Tredje lagret: Creme fraiche, Hellmans majonäs, kaviar och hackad dill.
Garnering: Runt omkring krossade ostbågar.
Garnering:
Sallad, skinka, ost, mandariner, ägg, räkor, gruka, citron, köttbullar och persilja.
Etiketter:
Räkor,
Skaldjur,
Smörgåstårta
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Så fin!
SvaraRaderaDenna är fantastiskt god, om jag får säga det själv :=)
SvaraRaderaGrund:
5 dl creme fraiche
2 dl vispgrädde
majonnäs
Blanda detta & dela i två delar.
Fyllning 1:
1/2 burk bostongurka
4 hg rökt skinka (mixad)
salt & svartpeppar
Blanda detta med en del av grunden.
Fyllning 2:
3 hg crabstick (mixad)
1 stor burk röd stenbitsrom
lite vanlig Kalles kaviar
1 pkt frusen dill
Blanda detta med den andra delen av grunden.
Bröd, jag använder vanligt formbröd som jag skär bort kanterna på. Använder ca 1 1/2 bröd.
Lägg bröd på en plåt. Bred på fyllning 1, men inte allt. Lägg på bröd & sen fyllning 2, men inte allt. Lägg på bröd igen & blanda samman fyllning 1 & fyllning 2. Bred sen fyllningen på toppen & kanterna.
Garnera med ägg, räkor, lax, citron, gurka, tomat, sallad & dill.
Mums va gott!
SvaraRaderaJa håller med, visst ska man fira lite
även om det är en ojämn dag ;)
Grattar så här efteråt.
Vada gör du under denna dag då?
Kramen till dig // Bibbi
Hej Ann! Tack för tipset! Det ska testas nästa gång! Låter otroligt smarrigt!
SvaraRaderaKram Gourmetmorsan