Ikväll blev det en favvo, som vi verkligen inte haft på länge, men som är världens godaste och snabbaste rätt. Har man förberett den, och kan bara ta fram från frysen går den på ett kick! Jag pratar om "Falsk fläskfilé", som är gjord på blandfärs, men man tror att det är fläskfilé man äter. Såsen består av Creme fraiche som är smaksatt med franska örter. En grymt god kombo, jag lovar!
Falsk fläskfilé
4 personer
Blanda 500 gr nötfärs med 2 msk aromat.
Rulla till en korv och rulla in i gladpack. Frys i 1,5 timma.
Skär i skivor och stek.
Blanda 2 dl örtcreme fraiche och 2 dl grädde och tillsätt
lite guldsoja för färgens skull. Ev lite peppar.
Lägg det stekta köttet i en ugnsäker form och slå över såsen.
In i ugnen 175-200 grader i 15 min.
Servera med klyftpotatis eller pressad potatis och en härlig sallad!
Det där låter gott, måste provas snart :) Ha en fortsatt trevlig helg! /Suz
SvaraRaderaLåter gott! Härligt att aptiten är tillbaka. Håller med om att senaste numret av Laga Lägg bjöd på mycket frestande recept.
SvaraRaderaHej!
SvaraRaderaGrattis till nytillskottet i familjen!
Den här rätten låter spännande. Jag vill göra den på fredag! Är bara inte helt säker om du menar blandfärs eller nötfärs?! Tack på förhand!
Vänligen Marlen
Hej Marlen!
SvaraRaderaDet funkar att göra den på båda delarna. Men jag föredrar nötfärs!
Lycka till!
Gourmetmorsan
hej, är så nyfiken på att göra denna rätt. Men tål inte glutamat och det finns det i aromat, kan man använda ngn annan krydda? tack för en trevlig blogg.
SvaraRadera