onsdag 21 september 2011

Yabadabadoooo....dags för....







































Hej hopp! Då var det onsdag igen! Onsdagspasta! Till det tycker jag ni ska ta er ett gott glas rött...det är ni värda ;) Själv har jag varit enormt sugen på rött vin, och när Herr O fyllde år för några veckor sedan fick han två flaskor AMARONEVINER i present. Tror ni jag är laddad inför att testa dessa viner! Har sagt att de absolut inte får korkas upp förrän jag kan ta mig ett eller två glas ;) Tillbaka till dagens pasta som görs på Cannellonirör, men finns inte det i er butik, går det lika bra att använda färska lasagneplattor, som ni delar, fyller och rullar ihop.


Cannelloni med kyckling
4 portioner
3 kycklingfiléer som steks, alt. grillade kycklingfiléer
12 st soltorkade tomater eller promomore tomater
350 gr ricotta ost, italiensk färskost
1 dl finriven parmesanost
salt och peppar
Sås:
3 dl grädde
1 liten scharlottenlök
5 msk gorgonzola, grönmögelost
1/2 dl vitt vin
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C. Tärna kycklingen och strimla soltorkade tomater. Blanda kyckling, ricotta, tomater och nyriven parmesanost i en skpl. Smaka av med salt och peppar. Finhacka scharlottenlöken och koka ihop med grädde, gorgonzola och vin i en kastrull. Låt svalna något. Häll lite av sås i botten på en ugnfast form. Fyll pastarören eller lasagnplattorna, men kycklingfyllningen och lägg dem på en rad i formen. Häll över resten av såsen och gratinera i 20 min eller tills det fått fin färg. Höj värmen till 200°C de sista 5 minuterna, så det blir bättre färg. Servera direkt med en härligt god sallad! 
Trevlig onsdagspasta på er!

4 kommentarer:

  1. Jösses så enormt gott det låter :)
    Älskar kyckling i alla dess former
    liksom pasta, hoppas onsdagen
    annars blir fin för dig :)
    Kramen

    SvaraRadera