onsdag 21 september 2011
Yabadabadoooo....dags för....
Hej hopp! Då var det onsdag igen! Onsdagspasta! Till det tycker jag ni ska ta er ett gott glas rött...det är ni värda Själv har jag varit enormt sugen på rött vin, och när Herr O fyllde år för några veckor sedan fick han två flaskor AMARONEVINER i present. Tror ni jag är laddad inför att testa dessa viner! Har sagt att de absolut inte får korkas upp förrän jag kan ta mig ett eller två glas Tillbaka till dagens pasta som görs på Cannellonirör, men finns inte det i er butik, går det lika bra att använda färska lasagneplattor, som ni delar, fyller och rullar ihop.
Cannelloni med kyckling
4 portioner
3 kycklingfiléer som steks, alt. grillade kycklingfiléer
12 st soltorkade tomater eller promomore tomater
350 gr ricotta ost, italiensk färskost
1 dl finriven parmesanost
salt och peppar
Sås:
3 dl grädde
1 liten scharlottenlök
5 msk gorgonzola, grönmögelost
1/2 dl vitt vin
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C. Tärna kycklingen och strimla soltorkade tomater. Blanda kyckling, ricotta, tomater och nyriven parmesanost i en skpl. Smaka av med salt och peppar. Finhacka scharlottenlöken och koka ihop med grädde, gorgonzola och vin i en kastrull. Låt svalna något. Häll lite av sås i botten på en ugnfast form. Fyll pastarören eller lasagnplattorna, men kycklingfyllningen och lägg dem på en rad i formen. Häll över resten av såsen och gratinera i 20 min eller tills det fått fin färg. Höj värmen till 200°C de sista 5 minuterna, så det blir bättre färg. Servera direkt med en härligt god sallad!
Trevlig onsdagspasta på er!
Etiketter:
Italienskt,
Kyckling,
Onsdagpasta
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Krämigt och gott!
SvaraRaderaJösses så enormt gott det låter :)
SvaraRaderaÄlskar kyckling i alla dess former
liksom pasta, hoppas onsdagen
annars blir fin för dig :)
Kramen
Ååå, så gott det lät!
SvaraRaderaMumsigt som vanligt!
SvaraRadera