tisdag 27 september 2011

Kasslergratäng med champinjonsoppa!







































Det har blivit formrätter här i dagarna. Perfekt att göra en laddning, så det kan bli några matlådor att skjuta in i frysen! Idag blev det kasslergratäng med ris, champinjoner, paprika och purjolök. Världens smidigaste rätt och passar perfekt som vardagsrätt! Allt i en form och så in i ugnen...det enda som bör serveras till är en smarrig och god sallad! Så så fick det bli! 


Kasslergratäng med Campbells
6 portioner lätt


6 portioner färdigkokt ris. Kokas med 2 grönsaksbuljongtärningar.
En bit kassler i strimlor
1 röd paprika
1 gul paprika
1/2 medelstor purjolök i strimlor
8-10 champinjoner i skivor
1 burk Campbells champinjonsoppa
2 dl grädde
Riven ost
Gör så här:
Koka riset i grönsaksbuljong. Lätt i botten på en ugnsfastform.
Skär paprik, purjolök och campinjoner och stek dem lite lätt i stekpanna. Lägg ovan på riset.
Strimla kassler och lägg ovanpå grönsakerna.
Blanda chmapinjonsoppan och grädden och häll över allt i formen. Strö över riven ost, gärna västerbottenost. In i ugnen på 225°C i 20-25 minuter.
Smaklig spis!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar