lördag 21 augusti 2010

Banankaka skapar underbar doft!


Vill man att det ska lukta nybakt och helt underbart i köket,
eller i hela hemmet...då ska man slänga ihop en banankaka
av de där svarta bananerna om ligger där på bänken som
ingen kommer äta upp! Det är så enkelt och går snabbt
att slänga ihop! Den kräver dock 50-60 min i ugnen,
men det är det värt...jag lovar!
Att man sedan kan gå och runt hemma och känna den
härliga doften av nybakat, gör ju bara att kakan ätes
upp i ett nafs :) För man blir ju så sugen...

Banankaka
100 gr smält smör
3 dl socker
2 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1,5 tsk kanel
2 mogna bananer
0,5 dl kallt kaffe

Smält smöret.
Vispa socker och ägg pösigt.
Blanda i vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, kanel.
Mosa bananerna och lägg i smeten.
Häll i kaffe och smör.

Häll upp i rund sockerkaksform, Grädda i nedre delen
av ugnen i ca 55-60 minuter å 175°C.

6 kommentarer:

  1. Banankaka är jättegott! Har aldrig testat med kaffe i men det får det bli nästa gång bananerna blir bruna.

    SvaraRadera
  2. Älskar banankaka. Jag brukar ha lite nötter i min och ibland toppa med "morotskakeglasyr".

    SvaraRadera
  3. Vad lustigt, sitter precis och sniffar på den härliga doften här hemma då min man just gjort denna Banankaka och så ser jag samma recept här! :-) Jag gillar verkligen din blogg, ger inspiration till god mat och dryck! Kommer kika in fler ggr

    SvaraRadera
  4. HeJ P.E.A!
    Vad roligt att du tycker om bloggen! Det värmer...
    Kram Gourmetmorsan

    SvaraRadera
  5. Hej! Har idag bakat din banankaka och den var mycket gott betyg, såååå god =) Och sen ett plus i kanten som du skriver när väldoften sprider sig i huset!Tack för din fina och inspirerande matblogg!MVH/Lotta

    SvaraRadera
  6. Hej Lotta!
    Tack för din fina ord! Det är alltid lika roligt att höra vad ni läsare tycker! Hoppas du tittar in fler gånger! Kram Gourmetmorsan

    SvaraRadera