lördag 28 augusti 2010

Björnbärspaj med inbakad vaniljkräm!

Igår tog jag med mig Vincent och mitt brorsbarn Nellie
ut för att plocka björnbär. Det fanns riktigt mycket bär, fast
fler omogna än mogna. Men den som väntar på nåt gott...
Så det få bli fler vändor till snåren! Det negativa är väl att
de har så jäklans vassa taggar :( Men jag fick ihop så
det blev lite björnbärspaj med inbakad vaniljkräm....Bara
så god...så jag tvingar er nästan att göra denna ;)
Funkar lika bra med andra bär... men det är ju det här
med vaniljkrämen, som sätter pricken över i:et....

Björnbärspaj med inbakad vaniljkräm
8 portionsformar eller 1 stor pajform

125 gr smält smör
1,5 dl socker
2 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
Björnbär

2 påsar Vaniljkräm Marsan Snabbpulver
som blandas med mjölk

Gör så här:
Blanda ihop vaniljkrämen enl. förpackningen anvisning.
Smält smöret. Blanda socker, vetemjöl, bakpulver och smöret
till en smulig deg. Lägg lite i botten av portionsformen.
Klicka en rejäl klicka av vaniljkrämen över. Strö över rikligt
med björnbär eller annat bär. Smula över ytterligare smulpajsdeg.

In i ugnen på 200°C i 15-20 min eller tills de fått fin färg...

..................................................................................................

Nej, nu väntar mys i soffan framför TV´n med premiären
av "Dansfeber" och den nyss hemkomna mannen...

Ha en härlig lördagskväll!



2 kommentarer:

  1. Ja man är fin och randig om armarna efter man plockat björnbär. Den där pajen låter extra mumsig.

    SvaraRadera
  2. Den såg jättesmaskig ut så jag blev så inspirerad att jag gjorde en variant med mina nyinhandlade hallon och lite annorlunda topping. Blev supergott jag länkade till dig också hoppas det var ok. Tack för tipset!!

    SvaraRadera