onsdag 25 augusti 2010

Citronlax!


Ännu en dag med massa regn och vindar uppemot storm.
Ussssch! I sånt här väder är det ju helt underbart att hålla till
inomhus och bara mysa! Så det får nog bli lite bak i eftermiddag!
Men innan dess blir det fisk till lunch! Den här laxen måste ni
ju bara göra! Supergod och oerhört enkel!
Egentligen är receptet för en hel laxsida, men funkar alldeles
utmärkt att göras på laxfiléer. Minska bara mängden...

Citronlax
6 personer

1,5 kg laxfilé (hel sida)
4 knippe färsk dill (rikligt)
En stor tub citronmajonäs
Citronpeppar
En liten skvätt grädde

Salta och peppra laxen. Rör ut citronmajonäsen med lite grädde.
Lägg över dillen på laxen och bred över citronmajonäsen.
Grädda i ugnen i 225°C i 25 minuter.

Sås:
4 dl creme fraiche
2 dl grädde
2-3 fiskbuljongtärningar

Låt creme fraiche och grädde koka upp tillsammans med
fiskbuljongen. Smaka av och lägg i mera fiskbuljong ifall
man önskar skarpare smak.

Servera med gröna ärtor och kokt potatis! Mums!


1 kommentar:

  1. Så smart och enkelt! Vi gillar sådana här recept skarpt!

    SvaraRadera