tisdag 18 januari 2011

PORK`N`PRAWNS...en ny favorit!

Ibland tror jag nästan att jag levt i ett asiatiskt land i ett tidigare liv...  för det här med asiatisk mat är nog en av mina favoriter.... om inte jag också gillat italienskt, svensk husmanskost, Indiskt, Japanskt, Libanesiskt, Vietnamesiskt...jag helt enkelt de flesta av världens kök. Häromdagen fick jag frågan i en intervju, och jag kom fram till att jag inte kunde säga något särskilt kök, men mitt hjärta klappar nog ändå lite extra för Italiensk mat kom jag fram till ;) Vilket av världens kök tycker ni bäst om?


Igår kväll fick vi till en ny favvo bland våra asiatiska rätter... och kusin Pia: -Den här kommer du definitivt gilla... Ni andra oxå, det vågar jag lova ;) Hugg i vet ja´...


PORK`N`PRAWNS
4-6 personer
500 gr räkor med skal
250 gr äggnudlar Santa Marias wok noodles var super
1 röd chili, hackad
1 dl sweet chilisås
2 msk asiatisk fisksås
1 lime, rivet skal samt saften
1/2 msk sesamolja
1 msk japansk soja
200 gr rimmat sidfläsk
1/2 purjolök
1 morot
1/2 ast suger snaps ca 125 gr
1 lite klyfta vitkål, ca 100 gr
1 broccoli ca 250 gr
Rapsolja till stekning
Garnering:
1 dl hackade cashewnötter
Finstrimlad salladslök
Rostad lök
Färsk koriander
Gör så här:
Skala räkorna. Om du använder vanliga nudlar, kokar du dem enligt förpackningen. Använder du wok noodles, tillsätts de senare.
Dela och hacka röda chilin fint.
Blanda hackad chili, sweet chilisås, fisksås, limeskal, limejuice, sesamolja och soja.
Skär fläsket i strimlor och stek de knaprigt. Låt det rinna av på hushållapapper.
Ansa purjolöken och skär den och moroten, sugersnaps och vitkål i strimlor. Broccolin i buketter. Woka grönsakerna i rapsolja i ca 3-5 minuter. Vänd ner nudlarna och woka ytterligare några minuter, tillsätt 1 dl vatten om ni använder Woknoodles. Tillsätt fläsket och häll såsen över grönsakswoken. Blanda runt. Toppa med räkorna, cashewnötter, salladslök, färsk koriander och rostad lök....


Santa Marias Wok Noodles finns i de flesta välsorterade livsmedelsbutiker! Tycker verkligen de är super, då de blandar sig bra i en wok ;)







5 kommentarer:

  1. Har nu följt din blogg några dagar och du får verkligen "snålvattnet" att rinna ur mungiporna. Jag börjar förstå hur mina hundar känner det när de är med vid matlagningen. Håller med om Italienskt och Asiatiskt - gillar båda. Dagens recept skall jag definitivt prova.

    Mvh
    Anna inannashead.blogspot.com

    SvaraRadera
  2. Det ser supergott ut verkligen, älskar också asiatiskt mat!

    Vilken fin blogg du har, och bilden i headern är verkligen supersnygg!

    mvh Angela

    SvaraRadera
  3. Ha ha... Om det är ens tidigare liv som speglas i maten så måste jag varit en liten asiat. Men visst finns det många goda kök. Jag gillar nästan all mat som lagats med kärlek, alltså att man lagar från grunden. Det här låter ju bara hur gott som helst!

    SvaraRadera
  4. Den här gjorde vi i helgen. Supergod!! Kram Åsa

    SvaraRadera