fredag 7 maj 2010

Dan före dan!


Nu är cykelfesten nära, och jag misstänker att många grejar och
fejar för fullt i sina hem. Det brukar vara så! Man planerar mat
efter vilken rätt man blivit tilldelad, och ikväll har vi fått reda på
vart vi ska cykla till förrätt. För er som inte tidigare hört talas
om cykelfest, går det ut på att man blir tilldelad sig en rätt,
antingen förrätt, varmrätt eller dessert. Har du fått förrätt,
kommer det2 par som du inte vet vilka det är hem till dig
och äter förrätt. Vid förrätten öppnas ett nytt kuvert som
talar om vart ni ska cykla på varmrätt. Man splittras alltså
för att bege sig till en ny adress för att inta varmrätt. Likaså
där öppnas ett kuvert som talar om vart man ska cykla för
dessert. Sedan sluter alla upp för gemensam fest med band
och mera fest... :-) Ett riktigt kul upplägg där man träffar
massa roliga nya kontakter, och en överraskning om vem
som kommer hem till just oss! I år är vi fler än vanligt,
ca 140 par, vilket är otroligt roligt! Det blir bara mer och
mer populärt! Så imorgon smäller det... Själv har jag
svägerskan som stand-in, och vi är laddade som tusan,
så nu måste jag i säng så jag är utvilad och redo för
morgondagen... Men ska bara snabbt dela med mig
av min lunch idag, som man både kan göra som
varmrrätt alt. förrätt om man då utesluter pastan.
Marinerade scampi med getost och rosmarin pasta
med sallad. Klar på ett litet kick! Ha en underbar helg
allihopa, så på söndag kommer en sammanfattning
av helgens cykelfest, där jag ska försöka dela med
mig av vad vi blev bjudna på!
Kram å god natt på er!

Marinerade stekta scampispett
Beräkna 5 scampi per spett.
Detta recept är beräknat för ca 10 spett.
Scampi ca 50 scampi
0,5 dl Vitlöksolja
0,5 dl Citronolja
0,5 dl vittvinsvinäger
4 tsk flingsalt
Peppar
1 dl blandade örter såsom persilja, gräslök, basilika
2 vitlöksklyftor
Gör så här:
Trä scampi på spetten.
Blanda alla ingredienserna till marinaden. Smaka av med salt
och peppar. Lägg spetten på en form. Häll över marinaden och
låt marinera i nåra timmar. Stek i några minuter.
Serveras ljumna till pastan och salladen.

Sallad
Blandsallad
Cocktailtomater röda och gula
Smulad getost
Mango
Pinjenötter
Ringla över dadelbalsamvinäger

Koka Pastan enlig anvisning. Häll av vattnet.
Blanda i Creme Fraich som är smaksatt med
getost, honung och rosmarin. Salt och peppra.
Klart att servera till sallad å scampi.

Creme Fraich som är smaksatt med getost, honung
och rosmarin. Mycket fin smak. I like a lot!

4 kommentarer:

  1. Såå kul! Men även pirrigt... Ha så kul imorgon och cykla inte omkull hi hi ;-)

    SvaraRadera
  2. Hallå Remsan!
    Hahah...jag ska försöka hålla mig uppe, men lovar inget :-)
    Kram Gourmetmorsan

    SvaraRadera
  3. Vad roligt med cykelfest! Glöm inte sätta på stödhjulen inför desserten...;)

    SvaraRadera
  4. Skall nog testa den fraichen någon dag, verkar vara en spännande smakkombination.

    SvaraRadera