söndag 9 maj 2010

Inga vurpor och blessyrer här inte!


Årets cykelfest har gått av stapeln, och vi överlevde utan
vurpor och andra blessyrer. En trevlig kväll med härliga
människor och god mat och fantastiskt goda viner. Det här
glada gänget kom hem till oss (mig och min svägerska) för
att inta varmrätten som gick i italiensk tema.
Första anhalten (förrätt) var på andra sidan gatan, vilket
gladde oss då regnet föll ner. Till fördrink bjöds på mangodrink
och sedan gratinerad getost med knaperstekt bacon på
rucculabädd med balsamicosirap. Till det serverades ett
fantastiskt gott vitt vin som heter Hubert Beck 4592-01 89 kr.
Tack Alinde och Erik för en underbar förrätt! På sista anhalten
innan det bar av till festlokalen fick vi chokladmousse med
färska bär, och då hos Magnus och Åsa. Stort tack för en
härlig middags avslutning!


Mangodrink
4 cl mangovodka
4 skedar mangosorbet
Fyll upp med sprite





Risoni med Proscuitto, gremolata
och getost
4 personer


1 liten gul lök
Smör att steka i
4 dl risoni (typ av pasta)
8 dl hänsbuljong
salt och nymald svartpeppar
100 gr smulad chevréost (getost)
Proscuitto, eller annan lufttorkad skinka


Gremolata
1 knippe bladpersilja eller vanlig persilja
2 msk rivet citronskal eller lite pressad citron
2 vitlöksklyftor, pressade
1 dl olivolja, funkar också med olivolja som
är smaksatt med citron
salt och peppar

Gremolatan är bara ett måste till rätten. Den gör
sätter verkligen pricken äver i:et.

Blanda alla ingredienserna till gremolatan. Låt vila några
minuter. Stek löken, tillsätt risonin och hälften av höns-
buljongen. Låt koka sakta och under ständig omrörning.
Späd med mer hönsbuljong. Var nog med att pastan inte
blir överkokt. Smaka va med salt och peppar, vänd ner
getosten och låte den smälta. Lägg upp på fat och droppa
över gremolatan. Servera med proscuitto och sallad.



Sallad
Bland sallad
Mozzarella
Persikor på burk




Ugnsbakade tomater
Gula och röda cocktailtomater i halvor
Flingsalt
Basilika
Peppar
Olivolja
Dela tomaterna lägg på plåt. Strö över flingsalt,
hackad basilika, peppar och ringla över olivolja.
In i ugnen på 100°C i 15 minuter. Låt svalna!

Servera med Focaccia bröd och olivolja med
Balsamicosirap!

Vin som passar bra till kallskuret och italienskt!
Rött vin Campolieti, Italien 89 kr

Vitt vin Casal di Serra Italien 79 kr




Här trivs svägerskan som fisken i vattnet...kan inte
ha det bättre:-)


Pierre och Åsa var nöjda med sin premiär på Träslövs cykelfest!
Dom var glada när det äntligen fått komma till det rätta
området. Visst var det bättre än i Breared? :-)



Partypinglorna Helena och Jennie rockar loss til Partybandet!


Sammanfattningsvis var det en fantastiskt lyckad kväll med
trevliga nya bekantskaper! Nu räknar vi ner dagarna till nästa
cykelfest, där vi har stora förväntningar på vad Stjärnström
& Co ska hitta på för spektakulärt :-)

3 kommentarer:

  1. Så trevligt ni verkar haft det. Var några på mitt jobb som också var ute och trampade runt igår (men i Kalmar). Min ena kollega fick dock en fraktur, på en tå när hon kom hem och slog i sängen! :-D

    SvaraRadera
  2. Tack själv för en mycket trevlig kväll och underbart att Ni uppskattade både mat och dryck. Kvällen gick raskt och vips så var det över. Ser framemot härliga grilltips till helgen ;-) Din blogg är verkligen inspirerande, det blir inte sista gången som jag är här.
    Kramar Alinde

    SvaraRadera
  3. Ja det va kul att få vara med och cykla i Träslöv. Pemiären gick strålande! Nya människor och god mat. Men om Träslöv är bättre än Breared ska vara osagt tills nästa år, då vet vi vad Bohman/Stjernström & co har hittat på. Har stora förväntningar! Kram åsa

    SvaraRadera