onsdag 26 maj 2010

Ryggbiff på grillen!


Idag har verkligen varit en strålande fin dag. Den startade
fint med underbart goda mackor, ägg, juice och kaffe förstås.
Sedan var det massa bildredigering av tidigare tagna bilder,
fotografering av två busungar, men ack så härliga!
Vissa är det fina?
Sedan bjöds det på grillning och lite vin på Slingegatan.
Jag konstaterade att jag har det väldigt bra trots att mannen
återigen är bortrest. Men snart är han hemma igen, och det
känns faktiskt jättebra, för nästa resa ligger långt långt bort
i kalendern... faktiskt inte förrän i juni :-)
Men på Slingatan blev det grillad ryggbiff med timjanpotatis,
tzatziki och sallad.. och så några glas röd vin. Till kaffet blev
det Bengtssons special med fläder sorbet och björnbär!
Yammie! Så nu är det dags att bege sig till bädden, vilket
ska bli skönt! Natti natti på er alla bloggläsare!

Timjanpotatis
Tvätta och skrubba nypotatis. Kluv dem ifall de är stor.
Lägg dem på en plåt och ringla över olivolja, flingsalt och
färsk timjan. In i ugnen tills de fått fin färg och är mjuka!

Tzatziki
4 portioner
5 dl turkisk yoghurt
1 st gurka
1 tsk salt
1 skvätt citron
2 tsk olivolja
2 st vitlöksklyftor, pressade

Häll yoghurten i ett kaffefilter, eller i en sil klädd med kökshandduk.
Låt stå minst 1 timme, gärna längre, så att vasslen rinner av.
Dela gurkan och skrapa ut kärnorna med en tesked. Riv gurkan
på den grova sidan av rivjärnet. Lägg gurkstrimlor och salt i
en skål. Låt stå och dra ca 1 timme.
Häll över gurkan i en sil. Pressa ur all vätska.
Blanda yoghurt, vitlök och olivolja. Tillsätt gurkmoset. Smaka av
med salt och några droppar citron. Låt gärna tzatzikin stå och
dra ett par timmar i kylskåp så sätter smakerna sig ordentligt.

Servera tzatzikin som förrätt med ett gott bröd och oliver.


Lovely frulle!

Bengtsson dessertspecial - Flädersorbet med björnbär

Flädersorbet med björnbär!

Tvillingarna Max och Mira!

Syskonkärlek!



4 kommentarer:

  1. Vilken underbar sida med underbara bilder.
    Gillar skarpt din sida. och följer din blogg
    mvh
    Mimmis

    SvaraRadera
  2. Nu har banne mig grillsäsongen börjat på allvar i era kvarter! Underbart gott.

    SvaraRadera
  3. Allid lika kul o kika in på din sida o få smarriga recept. Du har inte receptet på flädersorben me björnbär?

    /Linda

    SvaraRadera
  4. Hej Linda!

    Flädersorben finns att köpa färdig! Sedan bara att toppa med tinade björnbär från frysen :-) Lycka till Gourmetmorsan

    SvaraRadera