torsdag 12 augusti 2010

Kräfta, kräfta, prydd med dill...

Så här i kräftskive tider tänkte jag dela med
mig avmina bästa tillbehör till kräftskivan!
För viss behöver vi tillbehör... Jag minns när
jag var liten, var det kräftor i massor, färsk barkis
smör och ost och möjligtvis en dippsås till.
Annars var det ganska lite med tillbehör.
Numera, finns det oftast massa tillbehör som
pryder bordet tillsammans med snapsen och
kräftorna förstås ;)

Här kommer mina bästa tillbehör:

Paj med 3 olika ost - Bara ett måste!
Kex av lika slag
Cambozola ost
Getost (chevréost) med fikonmarmelad alt. skogsbärsmarmelad
Aiola, inte att förglömma! Jag brukar köpa färdig då jag tycker
det är svårt att få till en egen som är lika god.
Har ni något bra recept på aioli kanske?
Örtaioli, finns att köpa på Fiskexporten, Sås med extra sting ;)
Vindruvor och melon
Färsk bröd, baguett eller barkis. Måste bara vara vitt bröd!
Nåt som är väldans gott oxå är smördegsbakad tapenade.
Ny favorit som min svägerska introducerade!

Jag tror att jag fick med allt..
Önskar du allt sammanställt med
recept å några snapsvisor, klickar du på sidorna!






1 kommentar:

  1. Visst måste man ha lite (lite o lite...) goda tillbehör. Problemet är bara att min man och jag äter så mycket kräftor så vi brukar bli mätta bara på det :-/ Varm brietårta är så gott och annan ost med för den delen.
    Aioli är svårt. Beror på vilken typ av aioli man är van vid. Jag brukar göra en klassisk aioli: 2 äggulor, 2 tsk vitvinsvinäger, 2 tsk fransk senap, 2 vitlöksklyftor, pressade/rivna, 2 dl rapsolja, salt & vitpeppar
    + ev. chili, någon örtkrydda el. rivet citronskal.
    Men jag är minst lika glad i crème fraiche baserad. Min väninna gör en så god på 2 dl crème fraiche (inte lätt), 4 stora skedar majonäs, 2 vitlöksklyftor + salt.
    Kram.

    SvaraRadera