Risotto! Jag älskar det! Krämig, som bara sjutton, och som går att variera i det oändliga. Igår kväll blev den smaksatt med getost, tomat och basilika! Det är verkligen en riktig höjdare! Det funkar ju faktiskt till nästan alla sorters kött, kyckling och fisk! Igår fick rätten en touch av citron oxå!
Supergott att bara servera risotto till kallskuret som parmaskinka och salami, och en härligt god sallad! Njut!
Risotto med getost, tomat och basilika med citronkyckling och vinägrett!
4personer
4 kycklingfiléer
Flingsalt med smak av citron
Svartpeppar
Olivolja
Blandade örter, typ basilika och timjan
Risotto:
2 msk olivolja
2 scharlottenlökar, finhackade
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 dl risottoris
8 dl hönsbuljong ( 8 dl+2 st hönsbuljongtärningar)
1 dl vitt vin
50 gr parmesanost, finriven
100 gr getost
2 tomater, fintärnad
salt och peppar
Vinägrettt:
1 dl olivolja
Lite rivet citronskal
Lite citronsaft
socker, salt och peppar
Servering: Balsamicosirap
Pinjenötter
Oliver gröna och svarta i skivor
Gör så här:
Stek löken, vitlöken i olivolja. Tillsätt riset och lite av buljongen. Koka upp under omrörning hela tiden. Fyll på med mer buljong, när det börjar bli lite torrt.
Under tiden krydda kycklingen och stek den så den får fin färg. Sedan in i ungen till 65-70 grader.
Blanda vinägretten, låt stå en stund, medans du lagar färdigt resten.
När all buljong gått åt vid risotto-kokningen. Tillsätt vitt vin, och den smulade getosten och parmesan och tomaterna. Smaka av med salt, peppar.
Lägg upp på tallrik och ringla över vinägretten och balsamicosirap! Dekorera med oliver skuren i skivor och pinjenötter! Färdigt att spisa! Voila!
Vintips! Campolieti 89 kr.
Otroligt gott rött vin, som sitter perfekt till denna maträtt!
Gud, så gott!!!
SvaraRaderaVa gott det ser ut!
SvaraRaderaItalienska maträtter är ett måste hos mig, någon gång i månaden dvs.
Fast jag skippar vinen, det går inte hem hos mig! :)
Mvh Lena på http://fruktsallad.blogspot.com/
Yummi!
SvaraRaderaVera
Smaskens! :)
SvaraRadera