söndag 27 februari 2011
Gobitar från mässan "Passion för mat"!
Passion för mat gick av stapeln i Göteborg i helgen, och igår slog vi till och åker dit. Det var verkligen ännu en mässa som var väl genomförd. Olika sorters utställare både vad det gäller mat och dryck. Upplevdes kanske lite väl mycket av vinäger, oljor, marmelader, om man nu ska tycka nåt... men för övrigt en mycket bra mässa måste jag säga. Många nya produkter som man fick smaka ut av, och det åkte ner mycket smarrigt i kassorna för att ta med hem. Lite längre ner ser ni ett urval av vad som handlades med hem till oss I bilen hem sammanfattade gänget att aldrig har nog så många olika köttslag legat i magen samtidigt... Mannen konstaterade att det var nog nästintill ett helt zoo Ser redan nu framemot näst års mässa!
Frukt och grönsaker i massor! Helt underbara montrar, där man skulle kunna hugga in på allt
Sverige skafferiet bjöd på olika såser, marinader, marmelader...
Chokladpraliner i massor...bara svårt att välja
Katja Palmdahl hade satt samman ett smakprov på en meny som bestod av:
Förrätt: Lättgravad Salmalax med kummin och peppar samt citronrostad blomkål
Huvudrätt: Ugnsbakad högrev med tomat, salvia och vitlök samt parmesanpotatispuré och rödlök
Dessert: Moccapannacotta och chokladmousse med karamelliserade nötter och kaffebönor.
Ost: Beemster "vlaskaas" och vaniljrostade rotfrukter
Skånemejeriet bjöd på yoghurt i mängder av olika smaker, och det fanns verkligen nya favoriter! Härligt
Olivolja etc har en massa godsaker att hälla på sallader och dyl... Jag handlade med mig dadelbalsamcreme, som är en stor favorit och så ska jag testa sherryvinäger...så det ska bli mycket spännande! Någon som har ett bra förslag på vad den kan användas till?
Det blev oxå ett gäng av Ridderheims Pomamore tomater med basilika och parmesan...Yeah!
Sverigeskafferiet hade massa smarrigt gott inför grillsäsongen. Sås eller marinad, kan använda det som både och..Ljuvliga! Å en sådan otroligt god pepparrots senap!
Småländksa delikatesser hade en stor monter och där fick det inhandlas Ölandsk chutney och ytterligare en senap! Så nu har jag nog allt senapsförrådet säkrat
Grok är parmesan som är torkat i bitar härligt krispiga och smakade helt super... Istället för krutonger på sallad, kommer dessa göra susen...
Etiketter:
Mässor
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Jisses så mycket folk det ser ut att ha varit. Känner igen det med mycket vinäger och oljor från när vi var på matmässan i Malmö i höstas, det blev nästan lite väl mycket av de varorna.
SvaraRaderaÅh, så roligt med matmässa. Synd att det krockade med vår Malmöresa, annars hade jag åkt dit.
SvaraRadera