Vad sägs om en snabb och mustig onsdagspasta, som gör en vanlig onsdag till en fest... Själv har vi inte så mycket fest just nu... Ibland förändras tillvaron fort, och man får sig en tankeställare på att uppskatta livet och de nära och kära. Så visa dina nära att du tycker om dem med en liten kram eller några uppskattande ord... det är det lilla som har stor betydelse!
Färsk pasta med fläskfilé och svamp
4 personer
600 gr fläskfilé
Marinad till köttet:
Marinad till köttet:
6-8 klyftor pressad vitlök
1,5 dl olja (ej olivolja)
1,5 dl olja (ej olivolja)
2 msk soja (kinesisk)
0,5 msk riven ingefКra
1,5 tsk sambal olek
Salt & peppar
Lägg i marinad en dag innan!
Lägg i marinad en dag innan!
3 dl grädde
1-2 msk Kalvfond, gärna Italy
10 skogschampinjoner, gör bra med champinjoner
10 coktailtomater
1 stor näve ruccula
1 röd lök
10 svarta oliver
Chevreost, ca 150 gr.
2 dl Valnötter
Honung till garnering
Salt, peppar och socker
ca 500 gr Färsk Pasta
Gör så här:
Dagen innan: Strimla köttet i mindre bitar. Blanda marinaden och tillsätt köttet i marinaden. Detta ska göras dagen innan för att få bästa smaken.
Samma dag: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Hetta upp en stekpanna och stek köttet endast ett par minuter. Rör om. Tillsätt grädden och kalvfonden. Börja med 1 msk av kalvfonden och avsluta med att smaka av, ifall det behövs mer. Tillsätt champinjonerna och låt det blandas med under ett par minuter. De ska fortfarande ha sin spänst. Inte bli för mjuka. Salta och peppra och lite socker. Smaka av med ev mer kalvfond.
Lägg upp pasta på tallrik och häll över köttet och ringla över såsen. Därefter toppas med ruccula, cocktailtomater, röd lök i skivor, smulad chevréost och valnötter. Ringla över lite honung.
Tips! Se till att alla grönsaker är uppskurna, så det är bara att lägga på, då pastan kallnar fort!
Oj, oj, oj, så gott. Blir att lägga till "att göra högen". Den högen börjar bli stor nu...
SvaraRaderaJa du! Livet är bra spännande ibland och saker och ting händer när man minst anar det! Både positivt och negativt som tur är! Håller med om att verkligen visa uppskattning till nära o kära!!
SvaraRaderaJa, den filén lät som en fest. Får se om det inte blir en marinad i kväll och pasta imorrn!