lördag 19 februari 2011
Kalasdax!
Igår var det 10 års kalas för Nellie och den tjejen vet minsann vad man ska bjuda på! Det blev en god parmesankyckling, som gick i ett je hu att tillaga, enligt hennes mamma. Perfekt för många gäster att tillaga i form och bara skjuta in i ugnen... nästan Till kaffet hade det bakats vit chokladtårta som var så sagolikt god att jag skulle kunna ätit upp hela tårtan om den hade fått plats i magen... men jag fick hejat mig
Ha en härlig lördag alla underbara bloggläsare
Parmesankyckling
4 personer
1 kg kycklingfilé
salt och peppar
100 gr riven parmesanost
3 dl grädde
10 st soltorkade tomater i strimlor
1 msk kycklingfond
Färsk timjan
Gör så här:
Stek kycklingfiléerna i stekpanna eller i ugnen och då tills de uppnåt 65-70°C.
Lögg de i en ugnfast form, och strö över riven parmesanost. Strimla soltorkade tomater och lägg dem i formen. Blanda grädde och kycklingfonden, kan ev. krydda lite med salt och peppar. Smaka dig fram! Häll allt över kycklingen och in i ugnen på 225°C i 15 min eller tills det bubblar och blivit genom varmt. Garnera med färsk timjan innan servering. Servera med ris och en härligt god krispig sallad!
VINTIPS!
Två goda vita viner som rekommenderats till maträtten från Systembolaget är
Gustave 94 kr
Hubert Gris 89 kr
Den sistnämnda fick bäst betyg från gästerna runt bordet. Några ord om vinet var friskt, somrigt, bubblande... Jag ni får själva avgöra vad ni tycker. Vi tycker iallafall att det absolut var att rekommendera
Recept på tårtan kommer inom kort... Men den som väntar på nåt gott...
Etiketter:
Italienskt,
Kyckling,
Tårta
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Hej! Snygga bilder o goda recept. Men framförallt ett trevligt reportage i HN idag, jättekul!!
SvaraRaderaHa en bra dag/ Carina i Ga:Köpstad
Det vänstra vinet drack vi på en kräftskiva i somras. Det var mycket gott.
SvaraRaderaKycklingen låter och ser jättegod ut.
Ska absolut prova kycklingen. Vill ha receptet på tårtan nuuuu... :-)Den ser ju helt underbar ut. Vilken fantastisk inspiration du är. Otroligt duktig!!!Keep up the good work!
SvaraRaderaParmesan-kycklingen var jättegod :-) och väldigt lätt att göra, ska absolut göra den igen!
SvaraRadera