onsdag 17 mars 2010

Onsdagspasta blev fyllda rullader!


Onsdagspastan blev ett recept från matbloggen Kryddburken. Ett helt klart smarrigt och smakrikt recept!

Fyllda lövbiff rullader i skysås

4 pers
Det här behöver du :
8 – 10 skivor lövbiff
1 gul lök
1 dl riven pepparrot
1 pkt bacon
1 msk dijonsenap
Vatten

Skysåsen :
½ liter köttbuljong
(egen el fond/tärning)
1 tsk dijonsenap
½ dl grädde
Salt & peppar
Maizenamjöl + vatten till redning

GÖR SÅHÄR :
Skala och riv pepparroten. Finhacka löken och skär bacon i mindre bitar. Blanda ihop fyllningen med dijonsenap. Bred ut fyllning på varje lövbiff och rulla ihop. Fäst med tandpetare. Hetta upp en stekpanna med smör & lite olja. Stek rulladerna tills de får fin färg. Slå på vatten och låt dom brässera ca 1 timme. Brässera på medelvärme, utan lock och fyll på med mer vatten, vartefter det kokar bort. Ta sedan upp rulladerna på ett fat och ta bort tandpetarna. Nu är det dags för såsen.

Såsen :
Sila skyn från pannan och slå sedan tillbaka den. Tillsätt köttbuljong, senap och grädden och låt koka upp. Red såsen med maizenamjöl utrört i lite vatten. Smaka av med salt & peppar.



2 kommentarer:

  1. Ahh! Kul att du gjorde detta recept! :) Ser gott ut med pasta till!

    SvaraRadera
  2. Hej Kryddburken!
    Ja det var ett fint tips... som blev otroligt smarrigt även till Pasta!

    SvaraRadera