söndag 19 december 2010

4e advent och uppesittarkväll!

God morgon denna underbara 4e advent! Ute snöar det och inne har vi precis njutit av en härlig frukost framför brasan och givetvis med det 4e ljuset tänt!
Igår tjuvstartade vi med uppesittarkväll...ja jag vet att det är tidigt, men vad gör man när det är svårt att få ihop kalendrarna! Men det går hur bra som helst, om inte influensan drabbat Emma och mannen min satt fast i ett snötäckt Amsterdam, där flygtrafiken stod helt still! Detta är sååååå typiskt när man hade väntat hem honom i fredags och vi skulle ha en riktigt härlig mysfredag! Men istället överraskade jag min moster som fyllde år...så jag och lillkillen fick en härlig fredagkväll ändå! :)
Tillbaka till gårdagskvällen! Pierre och Åsa bjöd på trerätters, med parmaskinka på rucculabädd, Porterstek a la Pierre och en lingonparfait till efterrätt! De vet verkligen vad vi gillar Det där med porterstek är ju bara sååå otroligt gott! Sedan knackade tomtenissarna på... å vilket jubel bland barnen! Det där med tomte är med skräckblandad förtjusning... ;)Så glada när det kackar på, lika glada är vissa barn att de går...


Håll ut recept kommer inom kort! 


Ha en härlig och mysig 4:e advent! 











































På Dagis hade barnen lärt sig göra Igloo med hjälp av sockerbitar. Malin, på dagis är en riktigt höjdare med att hitta på mysiga saker ;)








8 kommentarer:

  1. Å va smarrig meny....recept? Vi e mitt upp i renovering så här blir d inte så festliga rätter för tillfället :-( får njuta av dina gosaker när allt e klart!

    / Linda

    SvaraRadera
  2. Hej Linda!
    Recept kommer.... Kram Gourmetmorsan

    SvaraRadera
  3. Vad mycket gott!! Förstår om barnen blev rädda för tomten. Han såg lite farlig ut...:)

    SvaraRadera
  4. Høres ut som dere har hatt en fin helg!
    Vi har hatt svenske venner på norsk julemat, men det har blitt tidlige kvelder fordi vi har to små gutter med vannkopper her hjemme. Ha en fin søndagskveld!
    Klem fra Karianne

    SvaraRadera
  5. Tack för kommentaren hos oss, det värmer.

    Så mysigt det låter med frukosten framför brasan, här blev det framför värmeljusen istället. Jaja, man tager vad man haver, eller hur?

    SvaraRadera
  6. Tur ni haft en trevlig helg i alla fall. Försenade flyg har ju fått en att fälla en och annan tår...
    Lite läskiga tomtar kan jag hålla med om ;-)

    SvaraRadera
  7. Nej men gud va gott det ser ut med portersteken och glassen! Recept vore toppen om du lade ut det =)MVH/Lotta (följer din blogg ofta och lagar dina goda recept!)

    SvaraRadera