torsdag 2 december 2010

Bästa pastan i stan!







































Do it! Do it! Do it! Jag säger bara det. Den här rätten kan ni bara inte missa, att göra! Den är helt underbart god! Jag fick inspiration på en resa till Sicilien för några år sedan. Efter det har jag lagt till och dragit ifrån, så tillslut blev det så här: 


Pasta Giardini Naxos
(Italienska lövbiffsrulader)
4 personer
400 gr lövbiff
En liten parmesan ost
8 skivor parmaskinka
1,5 citron, rivet skal
Färsk salvia, en kruka
1 dl vetemjöl
salt och peppar
Smör till stekning
Pasta Pardelle
0,5-1 dl kalvfond
1 dl grädde
1 dl creme fraiche
1,5 dl vatten
Gör så här: Banka ut lövbiffen till tunna skivor. Skär dem så det blir långa remsor (5 cm breda). Skär parmesanosten i stavar. Lägg parmaskinkan i lika breda remsor på lövbiffen. Lägg parmesanstaven på. Strö rivet citronskal över parmesanosten och lägg ett blad med salvia på. Rulla den till en rulad, och blanda vetemjöl, salt och peppar, som man vänder ruladen i. Stek på ganska hög värme i smör, så de blir lite knapriga på ytan. Ta upp och lägg åt sidan när de är färdiga. Behövs bara några minuter. När allt är färdigstekt, häll i vatten i pannan samt kalvfonden, grädde, creme fraiche och smaka av en nypa socker. Låt småputtra några minuter. Koka pastan under tiden. Blanda såsen med pastan när allt är klart och lägg upp. Toppa med ruladerna och häll gärna över lite mer sås. Ringla gärna lite balsamicosirap på tallriken. 


Nu har ni världens bästa pasta att njuta av! Släng gärna in en kommentar om ni testar den! Det skulle vara såååå otroligt roligt att höra vad ni tycker ;) 
 (Och ja, jag hade helt otroligt härlig förmiddag på SPA... så nu är jag fylld med ny energi ;))


Lite förarbete, men det är det värt!
Paneringen påbörjad, innan stekningen






































Vad passar inte bättre än att servera ett italienskt vin till, som heter MIllefiori 79 kr. Passar perfekt till lövbiffsrulader och pasta!

3 kommentarer:

  1. Det ser ju väldigt gott ut, jag sparar receptet och gör vid tillfälle!

    SvaraRadera
  2. Låter otroligt gott! Måste provas vid tillfälle och lovar att återkomma med kommentar då.
    Trevlig Helg!

    SvaraRadera
  3. Kanongott blev det, räcker gott med skalet av 1 citron.

    SvaraRadera