onsdag 22 december 2010

Onsdagspasta bestod av kycklinggryta!








































Dan före dan före doppare-dan, är det idag! Vad passar inte bättre i allt julestök att koppla av med en onsdagspasta och lite vin!;) Ikväll blev det en härlig kycklinggryta med soltorkade tomater, vitt vin och härliga oliver. Jag fick lite oliver och lite annat smått och gott av Kung Markatta för några dagar sedan, och vilka oliver! Det var så otroligt goda, så jag blev helt såld! Det bästa av allt var att de låg inte i något spad, och hade mycket smak! Så dessa kommer jag definitivt att köpa igen!


Vilka är era favoriter på oliver?


Kycklinggryta
4 personer
4 st kyckingfiléer
2 st vitlöksklyftor
12 st soltorkade tomater
1,5 dl vitt vin (Halv torrt)
1,5 msk kycklingfond
2 tsk kinesiskt soya
5 dl creme fraiche eller grädde
0,5 dl hackad persilja
Svarta och gröna oliver, gärna utkärnade


Gör så här:
Strimla kycklingfiléerna och hacka vitlöken. Skiva soltorkade tomater. Stek kycklingen och vitlöken tills de fått färg, tillsätt sedan tomaterna. Häll på creme fraiceh alt. grädde, vitt vin, kycklingfond. Låt småttputtra några minuter. Tillsätt sedan oliverna. Låt de inte koka sönder. Innan servering häll över den klippta persiljan.


Servera med bandspagetti och en härlig sallad!... och så ett gott glas vin! ;)



2 kommentarer:

  1. Har inte smakat kung markattas oliver, men det känns som jag måste. Alla säger de är så sjukt goda. Pastan ser också grymt god ut!

    SvaraRadera
  2. Markattas oliver är sjukt goda! Annars gillar vi även de som är fyllda med lite olika saker, t.ex vitlök, citron och mandel.

    Vi önskar dej en härligt GOD JUL!!!
    Kram, Anki och Håkan

    SvaraRadera