torsdag 15 april 2010

Brie- och mango chutney paj med kallskuret!


Idag blev det faktiskt en riktigt annorlunda och
fantastiskt god paj till kvällsmat. Man måste
våga testa nya smak-kombinationer som man
kanske inte kunde tro funkar ihop, men som
harmoniserar riktigt bra med varandra.
Till det hela blev det en sallad och lite kallskuret.

Brie- och mango chutneypaj!
6 personer
3 dl vetemjöl
125 gr smör
1 msk kallt vatten
0,5 dl pinjenötter

400 gr brieost
1,5-2 dl mango chutney

3 gg
2,5 dl matlagninsgrädde
salt och peppar

Mango chutney att servera till och lite sallad och kallskuret.

Gör så här:
Blanda vetemjöl, smör, vatten och pinjenötter i en matberedare.
Tryck ut i en pajform och låt den svalna i 30 minuter i kylen.
Förgrädda pajskalet på 225 grader i 10 minuter.
Skör bieosten i tunna skivor. Lägg ut hälften av brieosten
i pajskalet. Klicka mango chutney ovanpå osten. Lägg därefter
i resten av osten och ovanpå klicka på resterande av mango
chutney. Vispa ihop ägg, matlagningsgrädde, salt och peppar
till en äggstanning och häll på fyllningen över osten. Grädda
i 30-35 minuter tills äggstanningen har stannat.
Om pajen får för mycket färg innan den är klar, täck med
aluminiumfolie de sista minuterna. Servera med sallad,
mango chutney och kallskuret.

7 kommentarer:

  1. Det här lät riktigt spännande!

    SvaraRadera
  2. Jag har också gjort paj idag!! Din variant låter väldigt spännande...

    SvaraRadera
  3. Det här låter gott! Ikväll har vi lagat dina gorgonzolafyllda färsbiffar inlindade i skinka, det var toppengott! Kram!

    SvaraRadera
  4. Hej Helena S! Vad roligt att du tyckte om gorgonzolabiffarna! Det är alltid roligt att höra vad ni tycker! Kram Gourmetmorsan

    SvaraRadera
  5. Hej, vad roligt att jag hittade detta recept! Jag har ätit en liknande paj hos en vän och googlat på recept med mango chutney + brieostpaj å kom till din sida. Ikväll ska jag prova att göra en lika god paj själv =)

    SvaraRadera
  6. Spännande! Ska den ätas varm eller kall? /Carro

    SvaraRadera
  7. Hej Carro! Jag vill gärna ha den varm/ljummen. Smakerna kommer bäst till sin rätt! Lycka till! Kram Gourmetmorsan

    SvaraRadera