fredag 23 april 2010

Hallonmuffins all day long!


Perfekt att baka idag och fika på i helgen, när solen
lovat titta fram! De håller sig färska länge....

Hallonmuffins
12 st
2 ägg
1,5 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
150 gr smält smör
1 dl vaniljkräm (marsan funkar fint)
rivet skal av en citron + lite saft 0,5 dl
2 dl hallon

Gör så här:
Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och blanda ner
det i äggsmeten. Blanda mjöl, vaniljocker och bakpulver och
rivet skal plus saften från citronen i smeten. Vänd ner 1,5
hallon som du skakat lite försiktigt i en påse potatismjöl.
Gör vaniljkrämen. Lägg en klick smet i botten på varje form,
sedan en klick med kräm. Fyll upp med smet fast bara till
3/4 ungefär av formen. Tryck ner några hallon på toppen.
Grädda i ugnen på 180°C i ca 15-20 minuter. Låt svlana
och sikta över lite florsocker och toppa med ett hallon!

Mumsigt att smaska på när man kanske ska bege sig ut på en
picknic eller kanske när man ska ha en paus i trädgårdsröjet :-)

Ni har väl inte missat att släng in en kommentar i inlägget
"Över 1000 unika besökare" så ni är med i utlottningen av
kokboken "Nyfångat". Pågår fram till klockan 12 idag

5 kommentarer:

  1. Hå, kul..samma recept som mitt :)
    Visst är dom goda, helt magiskt goda! :D

    SvaraRadera
  2. När ska citronen i?

    SvaraRadera
  3. Hej Sabina!
    Citronen ska med i smeten!
    Kram Gourmetmorsan

    SvaraRadera