söndag 20 mars 2011

3-rätters på "Lyxrestaurang"!

Som vi åt. Allihopa! Man får god aptit genom att gå på jubileumsshow ;) Showen med Robert Gustaffson kanske jag inte riktigt höjer till skyarna...den var bra, men inte förträfflig, om jag säger så. Ni förstår vad jag menar. Men väl hemma bjöds det på 3-rätters som gick hem hos våra gäster.  I några år har vi (några vänner och vi) bjudit in föräldrarna på en upplevelse med middag. Det uppskattas alltid lika mycket för varje år. Likaså i år!    Det är verkligen perfekt att ge bort nåt sånt här, när de har allt! Men tillbaka till menyn, blev det till förrätt: Gratinerad parmainbakad chevréost med vinbärsvinägrett på ruccula bädd... Den är bara så otroligt god! 

Gratinerad parmainbakad chevréost med vinbärsvinägrett på ruccula
4 skivor chèvreost, centimetertjocka
4 skivor prosciutto
4 skivor formfranska
4 msk honung, flytande
blandad sallad, t.ex sparrissallad
1 näve pinjenötter 
2 msk svartvinbärsgelé + 1 msk vatten

Sätt på ugnen på grill och 225 grader. Skär ut fyra rundlar ur formfranskan, lika stor diameter som på getosten. Lägg getosten på brödskivan och vira runt prosciutton (som ett litet paket) och ringla över honungen. Ta fram en torr stekpanna och sätt på medelvärme. Lägg i nötterna och rosta tills de fått färg. Rör runt så att inte nötterna bränns vid. Stäng av värmen och häll nötterna i en skål (annars kan de fortsätta att rostas/brännas vid i stekpannan). Ställ ”getostpaketet” i en ungsfast form och gratinera i 230 grader i ca 10-15 minuter.
Svartvinbärscouli
Blanda vinbärsgelén och vatten i en skål och värm i micron i ca 30 sekunder eller i en kastrull på svag värme. Rör runt. 
Skölj salladen och lägg ungefär en näve sallad på varje tallrik. Ringla över svartvinbärscoulin. Ställ getosten ovanpå salladen och ringla lite svartvinbärscouli över. Strössla över de rostade nötterna. Servera!!


Till huvudrätt serverades oxfilé med murkelsås med potatiskaka med spenat och fetaost på grönsaksbädd.


Potatis, spenat och fetaostkaka!
6 personer
10 stora potatisar i skivor
1 paket smulad fetaost
3 finhackad vitlöksklyftor
250 gr bladspenat fryst eller färsk
2 dl grädde
1 dl mjölk
salt och peppar
Västerbottenost, riven
Gör så här:
Skala och skiva potatisen. Blanda potatis, fetaost, vitlök, spenat i en ugnsfast form. Salta och peppra. Häll över grädde och mjölk. Till sist lägg över den rivna osten. In i ugnen på 225°C i 50-60 min.



Oxfile som bara saltades och pepprades och stektes tills de var ljus rosa... Perfekts och så gott! 


Murkelsås ber jag om att får återkomma med, då receptet finns på annat ställe ;)


Likaså desserten glömde jag fota, men håll ut nån timme eller två, så kommer även den... Jag lovar att den är väl värd att vänta på ;)






2 kommentarer:

  1. Hej och Tack för din kommentar. Här ser det ut att finnas mycket gott, får ta mig en tur. Ha en skön söndag :)

    SvaraRadera
  2. Härlig blogg och härlig mat! Kommer garanterat tillbaka!

    SvaraRadera