Gratinerad parmainbakad chevréost med vinbärsvinägrett på ruccula
4 skivor chèvreost, centimetertjocka
4 skivor prosciutto
4 skivor formfranska
4 msk honung, flytande
blandad sallad, t.ex sparrissallad
blandad sallad, t.ex sparrissallad
1 näve pinjenötter
2 msk svartvinbärsgelé + 1 msk vatten
Sätt på ugnen på grill och 225 grader. Skär ut fyra rundlar ur formfranskan, lika stor diameter som på getosten. Lägg getosten på brödskivan och vira runt prosciutton (som ett litet paket) och ringla över honungen. Ta fram en torr stekpanna och sätt på medelvärme. Lägg i nötterna och rosta tills de fått färg. Rör runt så att inte nötterna bränns vid. Stäng av värmen och häll nötterna i en skål (annars kan de fortsätta att rostas/brännas vid i stekpannan). Ställ ”getostpaketet” i en ungsfast form och gratinera i 230 grader i ca 10-15 minuter.
Svartvinbärscouli
Blanda vinbärsgelén och vatten i en skål och värm i micron i ca 30 sekunder eller i en kastrull på svag värme. Rör runt. Skölj salladen och lägg ungefär en näve sallad på varje tallrik. Ringla över svartvinbärscoulin. Ställ getosten ovanpå salladen och ringla lite svartvinbärscouli över. Strössla över de rostade nötterna. Servera!!
Blanda vinbärsgelén och vatten i en skål och värm i micron i ca 30 sekunder eller i en kastrull på svag värme. Rör runt. Skölj salladen och lägg ungefär en näve sallad på varje tallrik. Ringla över svartvinbärscoulin. Ställ getosten ovanpå salladen och ringla lite svartvinbärscouli över. Strössla över de rostade nötterna. Servera!!
Till huvudrätt serverades oxfilé med murkelsås med potatiskaka med spenat och fetaost på grönsaksbädd.
Potatis, spenat och fetaostkaka!
6 personer
10 stora potatisar i skivor
1 paket smulad fetaost
3 finhackad vitlöksklyftor
250 gr bladspenat fryst eller färsk
2 dl grädde
1 dl mjölk
salt och peppar
Västerbottenost, rivenGör så här:
Skala och skiva potatisen. Blanda potatis, fetaost, vitlök, spenat i en ugnsfast form. Salta och peppra. Häll över grädde och mjölk. Till sist lägg över den rivna osten. In i ugnen på 225°C i 50-60 min.
Oxfile som bara saltades och pepprades och stektes tills de var ljus rosa... Perfekts och så gott!
Murkelsås ber jag om att får återkomma med, då receptet finns på annat ställe
Likaså desserten glömde jag fota, men håll ut nån timme eller två, så kommer även den... Jag lovar att den är väl värd att vänta på
Hej och Tack för din kommentar. Här ser det ut att finnas mycket gott, får ta mig en tur. Ha en skön söndag :)
SvaraRaderaHärlig blogg och härlig mat! Kommer garanterat tillbaka!
SvaraRadera