fredag 4 mars 2011

Hemmagjorda burgare med tillbehör!

Fredagsmys är nog = tacos för många familjer. Men här kommer ett tips en annan rätt som även går hem hos barnen, och för dig som vuxen kan man ju alltid lyxa till med diverse olika tillbehör ;)Hemmagjorda hamburgare, som jag kan lova ger dig pluspoäng. Eller vad säger ni?
I Varberg finns Årnäs, där hittar du lokalproducerat kött från egna och närliggande gårdar. Har ni vägarna förbi, eller bor i Varberg måste ni absolut åka dit genast. De har fantastiskt fint kött, och idag blev det hamburgare av blandfärs, som jag endast kryddade med flingsalt och peppar...Det räcker! Smakade ljuvligt! På min burgare blev det extra, extra allt... men lillkillen fick för första gången sätta tänderna i en hamburgare med bröd...åh det gick verkligen hem! Lyckan var total! När vi besökte  McDonalds senast och skulle beställa en barnhamburgare till killen, visade det sig att brödet innehöll mjölk, så han fick sitta och äta endast hamburgaren...Trodde det hade bättre koll än så så sina produkter! Inte för att jag är ett stort fan av McDonalds...men ändå! Tacka vet jag egna hemmagjorda burgare ;) Så det kommer det bli i fortsättningen. Hemmagjorda hamburgare med kött från Årnäs så klart! Ha nu riktigt härligt fredagsmys  Nu ska jag iväg på den där hemliga överraskningen...som visade sig innehålla övernattning... tror ni jag kommer få äta en härlig hotellfrukost imorgon kanske??? 


Burgare till fredagsmyset!
4 portioner
800 gr blandfärs eller nötfärs (gärna från Årnäs)
15 gr flingsalt
1 gr svartpeppar, grovmalen
8 bacon skivor (stekta)
8 skivor cheddarost
4 skivor tomater
1 gul lök i skivor
4 st hamburgebröd
Dressing:
1 dl majjo
3-4 tsk pepparrotssenap
Ketchup:
1 dl ketchup
1-2 tsk HP-sås
2 tsk chutney, Typ Äppelchutney eller mango
Till servering:
Pommes om så önskas eller majskolv


4 kommentarer:

 1. Hemgjorda hamburgare är magiskt gott. Super snygg bild.
  Ha en trevlig helg.

  SvaraRadera
 2. Gott med hemburgare!

  Hoppas du får en härlig överraskning och en trevlig helg!

  SvaraRadera
 3. Mums! Ska göra din balsamicofilé imorgon, ser framemot det. :-)

  PS. Ej mjölk i McDonaldsbrödet. De har jättebra listor de lämnar ut med alla - alla - allergener på. Måste varit nån nyanställd eller nåt.

  Kram Vera

  SvaraRadera
 4. Instämmer till fullo. Tummen upp för Årnäs kött.
  Ha en trevlig helg. :)

  SvaraRadera