onsdag 2 mars 2011

Äntligen...Vit kladdchokladtårta med varma hallon!







































Det utlovade receptet på tårtan som vi blev bjudna på när Nellie fyllde år har dröjt...jag vet! Men nu äntligen kommer den, så iväg med er och baka en, för att fira mars intåg...Snart är det vår mina vänner...Härligt 
Jag har så mycket recept som jag vill testa men energin har inte funnits där... får se om vad denna dagen bjuder på... Måste fundera ut något smarrigt att bjuda på när det vankas ytterligare en födelsedag...nämligen min egen ;)  Någon som har en härlig tårta eller liknade som skulle vilja dela med sig av den, så tar jag emot den tacksamt! 


Vit kladdchokladtårta med varma hallon
250 g vit choklad
200 g smör
3 st ägg
2.5 dl strösocker 
2 dl vetemjöl
Glasyr
150 g vit choklad
0.5 dl vispgrädde
Dekoration
Jordgubbar
Florsocker
Varma hallon

Gör så här:  
1. 
Tårta


Sätt ugnen på 175 grader.
2. Hacka chokladen.
3. Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter.
4. Vispa ägg och socker poröst.
5. Rör i choklad och mjöl.
6. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.
7. Grädda i nedre delen av ugnen 30-35 minuter.
8. Låt kallna och ställ in i kylen.
9. Glasyr
Hacka chokladen.
10. Koka upp grädden.
11. Ta den från värmen och tillsätt chokladen. Rör om tills den smälter.
12. Låt glasyren halvstelna ca 5 minuter i kylen.
13. Bred glasyren över kakan och låt den stelna i kylen.
14. Sikta över florsocker och servera med varma hallon.




2 kommentarer:

  1. Tack snälla :-) Den ska absolut testas!!! Här kommer ett recept på en Daimtårta som alltid blivit uppskattad när jag bjudit på den. Kanske låter tråkig men prova - den är riktigt smarrig :-)

    http://www.recepten.se/recept/dajmtaarta.html


    Må så gott!

    //Anneli

    SvaraRadera