torsdag 3 mars 2011

Onsdagspasta Mustig kreolsk gryta!En gång är ingen gång, men två gånger blir lätt en vana, eller vad säger ni? Nu är vi inne på andra onsdagspastakvällen, så nu hoppas jag lätt att den håller i sig ;) Det är ju såååå mysigt att ta det där breaket mitt i veckan och bara sitta och prata och ta det lugnt. Annars är veckorna fulla av olika aktiviteter och rätt som det är har fredagen kommit intågandes med buller och bång och man har knappt hunnit blinka! 
Igår blev det en traditionell mustig gryta som kvällen till ära serverades med färsk tagliatell... Det var smaskens det!


Kreolsk gryta
4 personer
500 gr fläskfilé skuren i skivor
1/2 burk syltlök
4 ölkorv, det går även bra med starkare chorizokorv i skivor
1/2 burk svarta oliver
1/2 burk burk cornichons
2 msk hackad ättiksgurka
1 röd paprika i bitar
2 pressade vitlöksklyftor
5 dl matlagningsgrädde
Salt och peppar efter smak
Mejram passar perfekt i kreolsk gryta. Smaka dig fram till hur mycket du önskar.
Gör så här: Skär fläskfilén i skivor och stek i smör. Salt och peppra på köttet. Skär korven i bitar/skivor, och tillsätt till köttet. Låt steka några minuter. Tillsätt grädden. Skär paprikan i bitar. Lägg i övriga ingredienser och låt puttra några minuter. Smaka av med salt, peppar och mejram.... Servera till färsk pasta...Det är såååå rackarns gott! 3 kommentarer:

  1. Det där ser väldigt gott ut med en tilltalande bild som frestar mina smaklökar :-).

    SvaraRadera
  2. Det låter supergott! känns som jag gjort något liknande någon gång men kan nog göra det igen känns det som,...

    SvaraRadera
  3. Kreolsk gryta är helt klart en av favoriterna här hemma! Jag brukar dock ha rid till, men pasta funkar säkert lika bra! :-)

    SvaraRadera