måndag 8 februari 2010

Baconrullad torksrygg!


På kvällen firade vi mamma hemma med middag och då vi
varit iväg hela dagen hade jag förberett maten dagen innan.
Rena rama turen, för jag hade verkligen ingen aning om det
funkade. Men det gick prima! Här kommer receptet:

Baconlindad torskrygg med parmesan
och persiljepuré med limesås
4 personer

1 st ryggfilé/person
140 gr bacon
1 dl hackad dill
1 dl hackad gräslök
rivet skal av 1 citron
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar

Blanda dill, gräslök, citron och salt och peppar.
Skär ett snitt i filén, och bred blandningen i.
Linda bacon runt och stek på medelvärme i ett par minuter på varje sida.

Potatispuré:
1 kg potatis kokas tills de blir mjuka
Hacka persilja och riv västerbottenost.

Pressa potatisen i potatispress och blanda i en klick smör.
Rör runt, och häll i mjölk så det blir ett löst potatismos.
Rör i persilja och osten efter tycke och smak. Krydda med salt, peppar
och lite socker.

Som grönsaker användes frysta wokgrönsaker som stektes lätt med lite socker på.

Lägg upp på tallrik och garnera med lite balsamicocreme och färsk timjan.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar