söndag 21 februari 2010

Italiensk macka a la surdeg!


Med en massa ny inspiration från eftermiddagens fotokurs,
hade jag inte haft tid att tänka på vad kvällens mat skulle vara.
Det hade liksom stockat sig där uppe :-) Men efter att ha
samlat sig lite, fick det blir en italiensk macka på det underbart
goda surdegsbrödet vi fick av våra gäster från föregående kväll.
Här kommer receptet!

Italiensk macka a la Surdegsbröd 2 st
Surdegsbröds 2 skivor
Blandsallad
Ugnsbakade tomater 3 st
Findus frysta italienska örter
Flingsalt
1 avocado
1 påse mozzarella
Parmaskinka
Salami
Balsamicosirap

Gör så här:
Dela tomaterna i bitar och lägg på en plåt. Strö över
italienska örter (finns Frysta, Findus) och flingsalt.
In i ugnen i 10 minuter på 150°C. Låt svalna lite.
Fördela sallad på brödskivorna. Därefter avocadon,
mozzarella sedan tomaterna. Toppa med några skivor
parmaskinka och salami. Ringla över balsamicosirap.

Bon apetit!


Dagens fotokurs höll av Emelie Ohlsson. Titta gärna in på
hennes underbara hemsida.

Eftersom vi inte fick fatt på någon modell, fick vi fota varandra
istället, jag och Catrin. Varför är det alltid lättare att stå bakom
kameran än framför? Men några fina bilder hamn vi med innan
solen gick ner! Nu är det bara ut och öva, öva, öva...


3 kommentarer:

  1. Förlåt vännen jag skulle ju hört av mig, men det försvann bland alla tapeter. Sorry

    SvaraRadera
  2. Hej Martina!
    Hoppas tapetsering och Melodifestival gick fint!
    Men mackan kan komma i annan tappning kanske,
    och då ska jag tänka på dig :-)
    Gourmetmorsan

    SvaraRadera
  3. Vilken kul dag vi hade! Måste ses snart o praktisera!
    Kram

    SvaraRadera