måndag 8 februari 2010

Oscar den II:s bakverk till efterrätt!

Detta är helt perfekt när man har glutenintoleranta gäster,
och vill ändå baka nåt smarrigt!

Passar också perfekt att bjuda på som efterrätt...så det blev
kvällen till ära med vispad grädde och hallon till garnering!

Oscar den II:s bakverk

1½ dl sötmandel (ca 100 gr)
1½ dl socker
4 äggvitor

Äggkräm:
4 äggulor
2 dl vispgrädde
1 dl socker
50 gr smör

Gör så här:
Skålla och mal mandeln.
Blanda den med sockret
Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner i de,
i mandelsockret. Klicka ut smeten i aluminiumformar.
Grädd i ugnen i ca 10-15 min.

Fyllning:

Blanda äggulor, grädde, socker och smör i en rostfri kastrull.

Låt massan sjuda under vispning tills den tjocknar.

OBS! Passa den hela tiden då den är lätt att bränna!
(Tillsätt lite kokande vatten ifall den skulle skära sig)
Låt krämen svalna. Bred krämen över de varje kaka i formen.
Garnera med flagad mandel.

Nu har ni världens smarrigaste kaka att bjuda på!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar