sååå mysigt! Att alltid få en hjärtantårta är få förunnat. För
Nellie, mitt brorsbarn blev det tårta med choklad både i och
utanpå med ett rött hjärta dekorerat med jordgubbskulor. En
smarrigt sådan ska tllläggas. Receptet får jag be att få
återkomma med!
Fisksoppa
Gör så här:
Skär fisken i 3 cm stora bitar. Skala räkorna. Skölj och
strimla purjolöken. Grovhacka spenaten. Fräs purjolök
och spenat i smör i en stor gryta. Häll i buljong, vin och
grädde. Låt koka upp. Salta och peppra på fisken och lägg
ner den i grytan. Låt soppan koka ca 5 min. Lägg i räkorna
och låt dem bli varma.
Ost och örtbröd ... Helt ljuvligt!
5 dl mjölk
50 g färska örter, t ex basilika, rucola, persilja
50 g jäst
50 g rumsvarmt smör
2 tsk salt
2 msk honung eller sirap
200 g Arla Köket riven ost texmex
12 – 13 dl vetemjöl
50 g färska örter, t ex basilika, rucola, persilja
50 g jäst
50 g rumsvarmt smör
2 tsk salt
2 msk honung eller sirap
200 g Arla Köket riven ost texmex
12 – 13 dl vetemjöl
Värm mjölken till ?ngervärme 37°. Mixa örterna med lite av mjölken. Smula jästen i en bunke och rör ut den i örtmjölken. Tillsätt resten av mjölken, smör, salt, honung, hälften av osten och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under bakduk ca 1 timme. Sätt ugnen på 250°. Stjälp upp degen på mjölad bänk. Dela den i två delar och platta ut dem med händerna till 20 x 20 cm stora fyrkanter. Skär 2 cm breda remsor med en vass kniv. Vrid några varv och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Strö över resten av osten. Låt jäsa 10 min. Grädda i mitten av ugnen 10 – 12 min. Låt svalna på galler utan bakduk. Tips! Sprödvärm gärna bröden snabbt i ugnen innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar