torsdag 4 februari 2010

Köttfärs i filodeg!

Doften slog emot en i dörren när man kom in. Vilket
gjorde att magen kurrade lite extra. Åh vilken god smak.
Detta kommer jag definitivt att göra och äta igen...
En ny härlig variant på köttfärs!


Köttfärs i filodeg med vitlök, paprika och fetaost
4 personer
400 gr köttfärs
1 st ägg
1 st purjolök, strimlad
1 st röd paparika, skuren i mindre bitar
4 st vitlöksklyftor, hackade
1 paket fetaost, mindre bitar
1 burk blandade kokta bönor (400 gr) hackade
Salt och peppar
3 ark filodeg
smält smör


Gör så här:
Blanda färsen med övriga ingredienser, salt och peppar.
Lägg ut filodegsarken och pensla med smör.
Forma färsen till en limpa och lägg den på filodegen.
Vik in degkanterna och rulla ihop.
Lägg på plåt med skarven mot plåten. Pensla med smör igen.
Grädda i ugnen på 175 grader i ca 40 min.
Servera med en god sallad och ev klyftpotatis.


Blanda köttfärsen till en limpa och lägg på filodegen.


Pensla med smör innan de gräddas i ugnen.


Foto: Inger Hansson
Idag var det verkligen en helt ljuvlig eftermiddag.Med
solen som sken från en klarblå himmel, passade jag på
att ta en promenad längst Getteröns vikar. Inte mycket
inbjudande för bad denna årstiden, men om ett par
månader ligger man här på stranden igen...och tar sig
ett bad.



Skrivarklippan med Subbe fyr i bakgrunden


Varbergs fästning

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar