lördag 6 februari 2010

Hummer de luxe!

Ikväll framför Melodifestivalen lyxade vi loss
på gratinerad hummer. I vanliga fall brukar
vi äta den naturell, men ikväll skulle vi testa att
gratinera. Tur man har en pappa som är fiskare.
Men tyvärr kom vi framtill att den fortfarande
är bäst naturell. Har ni något bra recept för att
gratinera antingen hummer eller kräftor?

Gratinerad hummer
4 portioner

2 st hummer
100 gr svarta oliver urkärnade
1 krka basilika
2 dl creme fraiche
1 st vitlöksklyfta
1 dl riven västerbottenost

Hacka oliver. Hacka basilika.
Blanda det med creme fraiche, pressad vitlök och riven ost.
Dela hummern på längden, och ta bort magsäcken och tarm.
Knäck klorna. Lägg dem i en ugnsfast form eller långpanna.
Sätt ugnen på grill.
Bred blandningen över hummern. Gratinera i 8 min så att
den får färg.

Dryck: Arcade´s Prosecco Frizzante (nr 95631) 88 kr på Systembolaget.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar