då får även våra respektive vara med och hoppa i soffan:-) I år
var det verkligen lugnare än vanligt. Är det ett tecken på att vi
börjar komma över 30 års strecket allihopa? Kvällens värdpar
hade verkligen fixat och trixat med både god mat och dryck!
Bordplaceringen bestod av låttitlar som man skulle para ihop
med artist... inte alltid det lättaste. Fast det är bara fråga Jonis
han har koll på det mesta!
Fläskfilé med kantareller, ris och sallad
Vit chokladmoussetårta med passionsfrukt
8 bitar
300 g mandelmassa
2 ägg
2 msk kakao
Fyllning:
3 dl vispgrädde
200 g vit choklad
2 äggulor
2 msk citruslikör, t ex cointreau
Garnering
2-3 passionsfrukter
2 ägg
2 msk kakao
Fyllning:
3 dl vispgrädde
200 g vit choklad
2 äggulor
2 msk citruslikör, t ex cointreau
Garnering
2-3 passionsfrukter
Gör så här: Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan
och rör ner ägg och kakao. Häll smeten i en smord
och bröad form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 min. Låt kakan
kallna och skär loss den från formen. Diska och torka formen
och lägg ner kakan igen. Vispa grädden. Smält chokladen på
svag värme i vattenbad så att den precis bara smälter. Vispa
upp äggulorna i en stor bunke. Tillsätt chokladen under kraftig
omrörning. Rör ner likören och sist grädden. Bred ut moussen
över kakan i formen. Täck med plastfilm och frys i minst 3 tim.
Dela passionsfrukten och skrapa ur fruktköttet. Häll det över
moussen. Låt tårtan stå framme ca 30 min före serveringen.
1 drink
Gin
Tranbärsjuice
Russian
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar