onsdag 17 februari 2010

Italiensk köttfärslimpa!

Det är alltid lika trevlig med lunchgäster och idag fick Malin
smaka på Italiensk köttfärslimpa med tomatsås och färsk pasta!
Det är mysigt när ens vänner har lite lediga dagar ibland och
man kan få det där sociala, även om det skulle vara över en
kopp kaffe eller en promenad eller som idag över en lunch.
Då går dagen som hejsan...

Italiensk köttfärslimpa 4 personer

500 gr blandfärs
3/4 dl ströbröd
1,5 dl mjölk
1 ägg
1,5 tsk salt
0,5 riven gul lök
2 krm svartpeppar
1 pressad vitlöksklyfta

Fyllning:
125 gr mozzarella
1 dl hackade gröna oliver
0,5 dl hackade soltorkade tomater
0,5 dl persilja
0,5 dl italienska örter (finns frysta, Findus)

Tomatsås:
0,5 st gul lök
Vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 burk krossade tomater/ hela som man mosar
1 hönsbiljongtärning
0,5 dl Italienska örter (finns frysta, Findus)
1 msk socker
svartpeppar/salt

Gör så här:
Köttfärslimpan
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ströbröd, mjölk och ägg och låt svälla i
några minuter.
Blanda i blandfärsen och övriga ingredienser.
Fyllen brödform 1,5 liter. In i ugnen tills inner-
temperaturen när 68° eller ca 30 minuter.
Tomatsåsen: Hacka löken och vitlökn och fräs i oljan.
Tillsätt de krossade tomaterna, buljongtärningen och
salt, peppar och socker. Sjud på svagvärme tills
köttfärslimpan är klar.

Servera med kokt pasta!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar