Köttfärs kan man äta i många olika variationer,
men köttbullar och köttfärssås ligger nog på toppen
om jag får bestämma. Eller vad tycker ni? Jag måste
bara dela med mig av ett toppenrecept på köttbullar
som bara är sååååååå goda. Mormor Margits köttbullar!
Mormor Margits köttbullar!
500 gr blandfärs
1 ägg
1/2 dl havregryn
1 msk potatismjöl
2-3 msk koncentrerad kalvfond
1 gul lök
1 nypa salt
2 krm svartpeppar
1 nypa socker
Blanda samman allt ingredienserna utom blandfärsen.
Kör löken i mixer så det blir som en puré. Blanda smeten
med blandfärsen. Rulla till små köttbullar och stek på medelvärme.
Knippe salt?, knippe socker?
SvaraRaderaKnippe gäller väl enbart om man t ex har ett "knippe" dill.
Hej Anonym!
SvaraRaderaKnippe kanske ska bytas ut mot nypa socker... hmmm...ursäkta!
Men det ska vara lite i vilket fall...
Kram Gourmetmorsan