onsdag 6 oktober 2010

Asiatisk lax!




Måste bara tipsa om en underbar marinad till lax, som smakade helt enkel lovely ;) Å superduper enkel att tillaga.

Chiligrillad lax på salladsbädd
2 portioner

1 bitar laxfilé 
2 msk sweet chili
2 msk japansk soja
1 bit ingefära
1 msk olivolja

Sallad
Blandsallad
Gurka
Mango funkar med fryst
Cocktailtomater

Gör så här:
Blanda chilisås, soja, riven ingefära och olivolja i en skål. Häll blandaningen i en 3 liters plastpåse och lägg i laxfiléerna. Låt de marinera minst 30 minuter, gärna längre. Ju längre, desto mer smak.
Stek eller grilla laxen och servera den tilll en härlig sallad...

...detta kallar jag LCHF ;)


Ikväll är det ONSDAGSPASTA och då med krabba som huvudingrediens... ska bli spännande att testa.... Någon som brukar göra någon pasta med krabba kanske?


4 kommentarer:

  1. Mm gott, jag brukar göra en snarlik variant fast med lite honung i också. Gott, gott fick sån lust att grilla men här har ösregnat i två dygn nu så det ser mörkt ut.

    SvaraRadera
  2. Inte jätteförtjust i krabba men fick en skitgod krabbpasta på Sardinien. Med tomatbaserad sås. Mums!!

    Laxen är helt min smak. Låter gott med mango till. Får nog köpa lite fryst att ha redo!!:)

    SvaraRadera
  3. Låter supergott! Krabba är jag dålig på. Vet att jag någon gång gjort krabbröra och fyllt tunnbrödskorgar med.

    SvaraRadera
  4. Hej!
    Nyårshelgen närmar sej med stormsteg! Årets utmaning för mej blir en helt laktos- och glutenfri meny! Skulle vara jätteintressant om du hade några härliga recept att bjuda på :-)
    / Helena

    SvaraRadera