Lövbiffgryta a la moster Rosie!
4 personer
8 lövbiffar ca 500 gr
1 paket bacon
1 gul lök
1 röd paprika
300 gr champinjoner
5 dl grädde
1,5 msk äkta soja
2-3 msk kalvfond
1 msk krossad grönpeppar
1-2 msk cognac
Klippt persilja
Gör så här:
Strimla lövbiffen och skär löken i skivor och klipp baconet. Stek köttet hastigt och salta och peppra. Häll i baconet, svamp och löken och stek några minuter. Tillsätt grädde, soja, kalvfond, grönpeppar. När det är bra smak slå i sognacen. Är det för starkt runda av med socker. Klipp över persilja innan servering!
Koka ris eller vad man önskar för tillbehör och servera med en god sallad!
Klart för fredagsmys
Så gott det är med grytor nu när det är lite ruggigt ute!!
SvaraRaderaLåter jättegott.. Definitivt något att testa! :-)
SvaraRaderalåter underbart gott! känns som att cognac och gröneppar ihop är en given vinnare :-) måste prova med persiljan till, det har jag aldrig prövat!
SvaraRaderaHärligt att honom hemma igen. Klart man inte vill gå och lägga sig då, är ju roligare att busa med pappa. Grytan låter jättegod. Perfekt i ruggigt väder med lite vin till ;-)
SvaraRadera