fredag 29 oktober 2010

Fredagsmys med en underbart god gryta!

Vad sägs om lövbiffröra eller gryta skulle jag nog kalla det. Med smarrig lövbiff med smaksättning av grönpeppar och cognac. En mustig härlig gryta när det som idag bara regnat och varit riktigt grått väder  Då passar gryta perfekt...  Själva fick vi ju fira att mannen i huset kommit hem efter ytterligare en vecka ute på jobb...så nu slåss jag och lillkillen om hans uppmärksamhet... och det finns vissa som inte vill gå och lägga sig ;)jag nämner inga namn... Så det är bara att hålla ut!  


Lövbiffgryta a la moster Rosie!
4 personer
8 lövbiffar ca 500 gr
1 paket bacon
1 gul lök
1 röd paprika
300 gr champinjoner
5 dl grädde
1,5 msk äkta soja
2-3 msk kalvfond
1 msk krossad grönpeppar
1-2 msk cognac
Klippt persilja
Gör så här:
Strimla lövbiffen och skär löken i skivor och klipp baconet. Stek köttet hastigt och salta och peppra. Häll i baconet, svamp och löken och stek några minuter. Tillsätt grädde, soja, kalvfond, grönpeppar. När det är bra smak slå i sognacen. Är det för starkt runda av med socker.  Klipp över persilja innan servering!
Koka ris eller vad man önskar för tillbehör och servera med en god sallad!

Klart för fredagsmys:D  

4 kommentarer:

 1. Så gott det är med grytor nu när det är lite ruggigt ute!!

  SvaraRadera
 2. Låter jättegott.. Definitivt något att testa! :-)

  SvaraRadera
 3. låter underbart gott! känns som att cognac och gröneppar ihop är en given vinnare :-) måste prova med persiljan till, det har jag aldrig prövat!

  SvaraRadera
 4. Härligt att honom hemma igen. Klart man inte vill gå och lägga sig då, är ju roligare att busa med pappa. Grytan låter jättegod. Perfekt i ruggigt väder med lite vin till ;-)

  SvaraRadera