söndag 31 oktober 2010

En nöjd liten kille blir 1 år!







































Idag firade vi födelsedag, och inte vilken födelsedags som helst, utan Vincents 1 år dag! Det är stort, det... Hans ögon var stora som tefat, när paketen strömmade inte. Han visst inte åt vilket håll han skulle titta... eller överhuvudtaget om paketen var till honom... Han hade iallafall bestämt att det bjuda på pajbuffé ;)... och det blev fyra olika sorter, som var och en fick högt betyg av gästerna! En av de mindre gästerna kommentar var: Först var här massa pajer, sedan så svich finns det inte mycket kvar... vart har de tagit vägen, undrade hon, när hennes favoritpaj, tycks tagit slut för fort ... ;)men det fanns mer att fylla på buffébordet med som tur var. Hennes favorit var Vinterpaj med köttfärs, som också jag tycker är den bästa köttfärspaj man kan göra...och äta. Åker ner i magen så fort, så man knappt hinner blinka ;) 


Vinterpaj
Pajdeg:
100 gr smör
3 dl vetemjöl
3 msk kallt vatten
Kör alla ingredienser i en matberedare, och tryck ut i en pajform. Förgrädda i ugn på 200°C i 10-15 min.
Fyllning:
500 gr köttfärs
1 paket bacon
200 gr champinjoner
1 liten purjolök
2 vitllöksklyftor
1 tsk salt
1/2 tsk vitpeppar
2 msk soja
2 msk tomatpuré
2 dl hett vatten
1 burk creme fraiche
6 dl riven ost
Gör så här: Bryn köttfärsen, bacon, purjolök och vitlöken. Tillsätt alla ingredienserna till fyllningen utom osten och låt småputtra några minuter. Smaka av med kryddor. Ställ åt sidan och låt svalna. Fyll sedan pajskalet och strö över riven ost. Grädda i ugnen 225°C i 15 min.




















På buffén stod också Kassler och kronärtskockspaj, som ni hittar recept på här!

Kycklingpaj är ju också givet, å det receptet hittar ni här!


Sedan var det dags att testa en ny paj med krabba och räkor, som var fantastisk god, och det receptet kommer från min Faster, så den får namnet:


Faster Signes Skaldjurslåda!
1 pajform
Fyllning:
4 dl creme fraiche
1 knippe dil, hackad
i purjolök i skivor
Räkor 300 gr
Krabba 200 gr
Riven ost typ Herrgård eller Grevé 5 dl
Pajtäcke:
2,5 dl vetemjöl
100 gr smör
2 msk vatten
Gör så här: Blanda fyllningen och lägg i en pajform. Gör pajdegen och lägg som ett lock ovanpå fyllningen. Grädda i ugnen på 225°C i 20 minuter.


Nu är jag så trött, så inlägget om födelsedagstårtorna får vänta tills imorgon. Hoppas ni inte blir alltför besvikna, men den som väntar på nåt gott....:D Så mycket kan jag säga! För tårtorna gjorde succé!  Sedan ska jag ju också presenterar vinnarna i tävlingen av Fiberpasta oxå! Så håll utkik, det kommer bli en händelserik start på veckan! Ha en fortsatt härlig söndagkväll! 

2 kommentarer:

  1. Grattis till den lille, ursäkta store killen i efterskott! Då sov han väl som en stock efter all uppståndelse :-)
    Det var ju ingen dålig pajbuffé. Alla är fyllda med en massa gott!
    Ha en bra vecka. Kram.

    SvaraRadera
  2. Oj, så mycket gott!! Paj är ju så gott och går att variera i all oändlighet av vad man har hemma. Bra både till fest och som "rest"-rätt för att rensa kylen. Stort grattis till den lille!!

    SvaraRadera