Jag lovade ju recepten på fredagens underbart goda
meny, å här kommer de:
Kycklingsallad med bulgur
Bulgur med sharon, soltorkade tomater och lite
mynta med marinerade kronärskockor, fetaost
och solrosskott, oliver och lite blandsallad.
Kyckling:
smula 2 tsk milt grov salt med 1 tsk chiliflakes,
lite svartpeppar, 2 skalade finhackade vitlöksklyftor,
3 msk flytande honung samt en 1/2 tsk ingefära
Pensla med baksidan av en tesked och stek i stekpanna
2 min på vara sida, flytta till en ugnsform och "laga"
dem färdiga i ugnen
Dressing:
3 dl matyoughurt
2-3 msk mango chutney
1 msk citronsaft
2-3 msk mynta
1/2 kryddmått kajennpeppar
smaka av med salt
låt mogna i minst 1 timma
Citronkräm med nötkrisp och granatäpplen
4 portioner
4 dl grekisk yoghurt
3 msk lemon curd
1 dl grovhackade osaltade cashewnötter
0.5 dl grovhackade skalad mandel
2 msk socker
1 kula smör, ca ½ msk
bakplåtspapper
1 st granatäpple
1 st citron
3 msk lemon curd
1 dl grovhackade osaltade cashewnötter
0.5 dl grovhackade skalad mandel
2 msk socker
1 kula smör, ca ½ msk
bakplåtspapper
1 st granatäpple
1 st citron
1. Lägg smöret, nötterna och sockret i en stekpanna, låt det bli karamelliserat. Gyllenbrunt. Häll upp allt på ett bakplåtspapper.
2. Blanda yoghurt och lemon curd i en skål, fördela i 4 glas eller små skålar.
3. Halvera granatäpplet och ta ur "kärnorna" och saften. Fördela nötterna på citronkrämen, lägg på granatäpple-kärnorna. Och avsluta med att riva lite citronskal över.er.
vad är "recept.nu" mot "gourmetmorsan"? Här är mkt bättre!
SvaraRaderaKul! Det ta väl ett tag tills antalet recept är lika många...
SvaraRaderamen jag lovar att de är väl beprövade :-)
Kram