onsdag 27 januari 2010

Semelbullar blev det oxå!


Bullar för hembakta semlor

Använd samma recept som till kanelbullarna.
Fast man gör bullarna släta. Detta är ett gammalt
beprövat recept som håller fortfarande...

50 gr jäst
150 gr standardmjölk
1 dl socker
1 kryddmått hjortronsalt
1 kryddmått salt
10 gr malen kardemumma
1 ägg
12-13 dl vetemjöl

Smula jästen, tillsätt socker, salt, hjotronsalt
och kardemumma.

Smält smöret och tillsätt mjölken och låt det bli 37 grader
innan det blandas med jästen. Tillsätt därefter vetemjöl
och blandas väl. Låt jäsa i 30 min innan den knådas ut och
görs till små släta bullar... Låt jäsa ytterligare 30 min.

In i ugnen på 225 grader i 10 min. Låt svalna.

Mixa mandelmassa och vaniljsås till en fast smet.
Gröp ur botten och mixa med mandelmassan och
vaniljsåsen. Bred i hålet på bullens botten. Spritsa
vispad grädde och lägg på locket. Sikta över
florsocker.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar