onsdag 20 januari 2010

Kyckling på bädd och Crème Brûlée!

Var sjätte vecka träffas vi och käkar gott och dricker lite vin,
vilket vi gjort sedan 2002 kom vi fram till... inte illa! Från
starten var det ett gäng tjejer som inte kände varandra så
mycket, men under åren som gått har vi funnit varandra
och blivit riktigt goa vänner!

Sofie, Linda, Åsa, Martina, Marie och Annelie


Kycklingfilé på bädd 4 personer

4 kycklingfiléer
1 paket bacon
1/2 purjolök
2 dl bland svamp
3 dl grädde
2 msk kalvfond
1 tsk timjan
1 tsk oregano
1 tsk basilika
1 tsk dragon
1 tsk paparikapulver
3 msk kinesisk soja
salt, peppar
2 dl västerbottenost

Bryn purjolök,bacon, och sist svampen.
Lägg allt i en ugnsfast form.
Bryn kycklingfilén, salta och peppra.
Lägg ovanpå grönsakerna.
Blanda grädde, kryddorna, kalvfond och
sojan i en kastrull. Låt puttra i 5 minuter.
Smaka av. Häll såsen över filéerna, strö
över riven ost.

In i ugnen 225°C i ca 25 minuter.

Servera med färsk pasta och sallad och ev. bröd.

Till maten drack vi Briccotondo (nr på systemet 2773)
Pris 75 kr.





Crème brûlée 6 personer

4 sl vispgrädde
1 dl mjölk
1 vaniljstång
4 äggulor
1 dl strösocker
3 msk råsocker

Sätt ugnen på 125°C. Skär en skåra i vaniljstången.
Koka upp grädde, mjölk och vaniljstång.
Vispa äggulor och strösocker luftigt.
Häll över den varma gräddmjölken över
gulorna under kraftig vispning.
Häll i små portionsformar. Grädda i vattenbad i
nedre delen av ugnen i ca 1 timma eller tills det
har stelnat. Låt svalna helt.
Om du har en gasbrännare, strör du råsockret över
och bränner av.
Annars sätt ugnen på 175°C och grill. Strö över råsockret,
och sätt i i ugnen och åt stå tills sockret smält ner och bubblar.

Servera hallonsorbet till i ett litet glas!





2 kommentarer:

  1. Tack för en jättemysig kväll!!! Kram

    SvaraRadera
  2. Tack själv! Trots lite misslyckande med gluten! Får skylla på amningen... jag är helt DISTRÄ :-) Men lovar att det inte ska bli några fler missöden nästa gång du kommer...:-) Kram å trevlig helg!

    SvaraRadera