Porterstek 4 personer
1 kg benfri mörad högrev utan ben
33 cl porter eller mörkt öl
1 dl konc. vinbärssaft
1 dl soja
1 tsk timjan
5 st torkade enbär
6 st svartpepparkorn
3 st köttbuljongtärningar
2 st krossade vitlöksklyftor
1 st stor gul lök
Sås:
4 dl sky
2,5 msk vetemjöl
1 dl grädde
Gör så här:
Blanda alla ingredienser utom såsen i gryta. Koka upp.
Lägg ner köttet. Låt sjuda under lock i 45 min. Stick in
en termometer i köttet. Spetsen i mitten på köttet.
Låt sjuda tills termometern visar 75° eller i 1-1,5 timma.
Ta grytan från värmen, låt köttet ligga i spat i 20 min innan
det skärs upp i skivor. Sila skyn och tillsätt mjöl och grädde.
Låt såsen koka några minuter. Servera köttet tillsammans
med potatis och kokta grönsaker.
Det är verkligen den perfekta söndagsmiddan!
Dessa vinerna måste jag bara rekommendera för de smakade helt ljuvligt.
Marques de Murrieta nr 2612
129 kr på Systembolaget.
Perfekt till nötkött!
Doft | Utvecklad, kryddig doft med fatkaraktär, inslag av dill, torkade fikon, muskot och mörk choklad. |
Smak | Balanserad, utvecklad, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av dill, torkade fikon, plommon, muskot och mörk choklad. |
Colle dei Venti
Caldora Montepulciano d´Abruzzo
Italien 79 kr på Systembolaget.
Perfekt som sällskapsvin!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar