lördag 16 januari 2010

Porterstek á la Pierre!

Här kommer recept på Porterstek som vi blev bjudna på igår!



Porterstek 4 personer

1 kg benfri mörad högrev utan ben
33 cl porter eller mörkt öl
1 dl konc. vinbärssaft
1 dl soja
1 tsk timjan
5 st torkade enbär
6 st svartpepparkorn
3 st köttbuljongtärningar
2 st krossade vitlöksklyftor
1 st stor gul lök

Sås:
4 dl sky
2,5 msk vetemjöl
1 dl grädde

Gör så här:
Blanda alla ingredienser utom såsen i gryta. Koka upp.
Lägg ner köttet. Låt sjuda under lock i 45 min. Stick in
en termometer i köttet. Spetsen i mitten på köttet.
Låt sjuda tills termometern visar 75° eller i 1-1,5 timma.
Ta grytan från värmen, låt köttet ligga i spat i 20 min innan
det skärs upp i skivor. Sila skyn och tillsätt mjöl och grädde.
Låt såsen koka några minuter. Servera köttet tillsammans
med potatis och kokta grönsaker.
Det är verkligen den perfekta söndagsmiddan!

Dessa vinerna måste jag bara rekommendera för de smakade helt ljuvligt.

Marques de Murrieta nr 2612
129 kr på Systembolaget.
Perfekt till nötkött!

DoftUtvecklad, kryddig doft med fatkaraktär, inslag av dill, torkade fikon, muskot och mörk choklad.
SmakBalanserad, utvecklad, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av dill, torkade fikon, plommon, muskot och mörk choklad.


Colle dei Venti
Caldora Montepulciano d´Abruzzo
Italien 79 kr på Systembolaget.
Perfekt som sällskapsvin!

DoftMycket fruktig, aningen kryddig doft med fatkaraktär, inslag av plommon, romrussin, örter och choklad.
SmakMycket fruktig, aningen kryddig smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, örter och choklad.




Nu göra också Kustbageriet i Varberg bakelser och semlor. Och till kaffet fick vi petit-chou som var fylld med vaniljkräm. Själv hade jag tänkt mig en halv men eftersom den smälte i munnen, åkte hela ner i en hast... Denna måste ni bara prova om ni har möjlighet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar