Söndagkvällen bjöd på Tapas. Tog lite vad vi hade i kylen och
så blev det lite plockmat. Alltid lika gott. Måste bara dela med
mig av ett underbart recept på egengjorda ribs.
Buffé 8-10 personer
2-3 personer
ca 1, 5 kg ribs eller tjocka revbensspjäll
6-8 vitlöksklyftor
1 tsk rosmarin
0,5 dl konc äppeljuice
2 msk vittvinsvinäger
Olivolja
salt, svartpeppar
Gör så här:
Skär reven i bitar.
Blanda vitlöken, rosmarinen, äppeljuicen, vinägern,
olivolja, salt och peppar.Häll marinaden över reven,
och låt stå och dra sig i några timmar. Ju längre de
marineras ju mer smakar de.
Sätt ugnen på 175°C och ställ in reven i 1-1,5 timma.
Köttet är klart när de lossar från benet. Låt vila i
aluminiumfolie före servering i ca 15 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar