torsdag 14 januari 2010

Svägerskans grova!

Efter en kall och härlig promenad, fikades det
på nybakt grovt bröd som jag slängde ihop imorse.
Verkligen hur enkelt som helst, och det behöver
ingen jäsning. Det är det bästa av allt!


Svägerskans grova 1 limpa

2 dl havregryn
1 dl linfrö
1 dl russin
1 dl grovhackade hasselnötter
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl mild naturell yoghurt
1/2 dl honung
1/2 dl lingonsylt
5 dl vetemjöl

Blanda alla ingredienser och häll upp i brödform.
Grädda i 200°C i 50-60 minuter.



2 kommentarer:

  1. Nu står brödet i ugnen!! Får väl se om det smakar lika gott som ditt.
    Kram Linda

    SvaraRadera
  2. Det får vi verkligen hoppas! Då bli det till att smaska på nybakt bröd när mannen i familjen kommer hem!
    Kram

    SvaraRadera