torsdag 21 januari 2010

Tips på helgmeny!

Jag tänkte ge er lite mattips inför helgen och det här
är det bästa, smidigaste och väldans gott!
Själv ska jag iväg och behöver inte planera för
någon mat på hela helgen... men här kommer
ett litet tips ifall ni ska hålla er hemma eller
kanske bjuda hem lite gäster!


60 minuters fläskfilé

800 gr fläskfilé Skäres i 2 cm tjocka skivor
2 pkt bacon

Blanda kryddblandning:
3 tsk curry
3 tsk paparikapulver
Salt
Svartpeppar

Doppa filébitarna i kryddblandningen och vira
baconskiva runt.
In i kall ugn på 200 grader i 60 min.
Därefter häller man på 5 dl grädde och in i ugnen
ytterligare 10 min.

Klart! Servera med ris och en god sallad...




Åhhh till dessert....

MJÖLKCHOKLADPANNACOTTA

3 dl grädde
100 gr Marabou mjölkchoklad (hackad)
2 msk socker
1,5 blad glenatinblad

Koka grädden, lägg i den hackade chokladen och
låt smälta. Lägg gelantinblad i vattenblad några
minuter. Krama ur vattnet och lägg grädden och
chokladen. Tillsätt sockret.

Häll upp i glad och in i kylen några timmar.
Garnera med hallon och grädde.
Smaskens!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar