tisdag 12 januari 2010

Stekt torsk med mos och pepparrotskräm!



Idag fick jag lunchbesök vilket är ett trevligt inslag när
man går hemma... 2 hungriga grabbar fick gå loss på fisken,
som fick högsta betyg! Ljuvlig när man kan äta nästintill
direkt ur kastrullen! Det är lyxigt det! Måste bli bättre på
att laga fisk! Här kommer receptet...

Panerad stekt torsk med mos och pepparrotskräm

Torskfilé
Panering:
1 dl vetemjöl
1 dl ströbröd
1 tsk salt
peppar
2 ägg

Vispa upp två ägg i en skål.

Blanda vetemjöl, ströbröd, salt och peppar.
Doppa fisken i ägget och sedan i mjölblandningen.
Stek på svag värme tills fisken fått fin färg.

Pepparrotskräm
2 dl creme fraische
4-6 msk riven färsk pepparrot
2 msk majonäs
pressad citron
salt och peppar och lite socker

Idag serverade jag mos, skirat smör och lättstekta
champinjoner till... å så lingon förståss...










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar