onsdag 29 september 2010

Åh vilken härlig dag!

Idag startade dagen med frost på bilrutorna, så det var första gången efter en härlig sommar som man fick skrapa rutorna...;) fast vad spelar det för roll när solen är på väl upp och det tycktes bli en fantastiskt fin dag! Det blev en morgonpromenad längst kusten för att sedan mysa med några mammalediga och deras barn utomhus över en fika. Åh det var verkligen hur underbart som helst... Sedan såg man ju allt framemot kvällens ONSDAGSPASTA, som ikväll skulle bjuda på lax. Men när den väl skulle tillagas fann jag ingen lax, som jag var så bomsäker på att jag hade hemma. Så den får ligga å gotta till sig lite tills nästa vecka ;) Så ikväll blev det en PASTA al limone, som faktiskt blev gott det med... en aning för syrlig kanske...så jag kunde sparat in på citronen lite... men för den som älskar lite syrliga rätter, sitter denna som "smecken"! Vi tyckte det var gott, men som sagt nästa gång blir det mindre av citronen... 


Pasta al limone med kyckling
4 portioner


400 gr pasta typ cappellini
4 kycklingfiléer
salt och peppar
Sås:
4 msk god olivolja
2 citroner (skal och saft)
2 msk italienska örter (Findus frysta)
1 msk basilika (funkar med fryst)
2 vitlöksklyftor
200 gr färskriven parmesanost
svartpeppar
2 dl vispgrädde
1 nypa socker
Gör så här:
Blanda alla ingredienserna till såsen i en stor skål. Vispa dem tills såsen tjocknar.
Koka pastan enligt förpackningen, och häll av den i durkslag när den är klar! 
Strimla kycklingfilén och krydda med salt och peppar och stek den. Blanda pastan, kycklinge och såsen. Häll upp på tallrik och toppa med riven  parmesanost och några drag med svartpepparkvarnen! Sätt er ner och njut!
Vi provade oxå ett nytt vin (för oss) på petflaska som fick mer än godkänt! Så det kommer vi absolut att köpa fler gånger...väldigt lättdrucket ;)
Cumplido Tempranillo Shiraz 2008 (nr 6394) 69 kr. Passade perfekt till pasta och kyckling!
Missa inte att titta in imorgon, för då blir det tävling på Gourmetmorsan! Spännande, så håll utkik, för det ligger fina priser i potten ;)











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar